Aile Bakanlığı'ndan 2024 Yılı Zammı! Hangi Destekler Yükselecek?

Aile Bakanlığı'ndan 2024 Yılı Zammı! Hangi Destekler Yükselecek?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerine hangi oranda zam yapacağı ve gerçekleşecek artış neticesinde sosyal yardımların kaç TL olacağı merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine ocak ayında zam yapmış ve zamlı destek ödemelerinin temmuz ayına kadar belirli bir takvime göre vatandaşlara iletileceğini duyurmuştu. Söz konusu destek ödemelerine ocak ayında memur maaş katsayısına göre zam yapılmasının ardından temmuz ayı yaklaşırken temmuz zammı da merak konusu oldu. Bu çerçevede, temmuz ayında sosyal yardımlara hangi oranda zam yapılacağı ve gerçekleşecek artış neticesinde destek ödemelerinin kaç TL olacağı nisan ayının son günlerinde araştırılan konular arasında yer alıyor.

Aile Bakanlığı 2024 Temmuz Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayında sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapacak. Bu çerçevede, memur maaş zammına dair gelişmeler milyonlarca memurun yanı sıra sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar tarafından da yakından takip ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerine altı ayda bir memur maaş katsayısına göre zam yaparken, memur maaşları da enflasyon verilerine göre belirleniyor. Bu durumda, yılın ilk üç ayındaki enflasyon farkı yüzde 15,05 olurken, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının duyurulmasının ardından bu oranın yüzde 20 ile 25 aralığında yer alacağına dair tahminler bulunuyor. Memur maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artması durumunda sosyal yardımlarda yüzde 20 ile 25 aralığında artış hayata geçebilir.

2023/10/17/turk-lirasi.jpg

Sosyal Yardımlardan Hangileri Zamlanacak?

Temmuz ayında memur maaşlarında olduğu gibi sosyal yardımlarda yüzde 20 ile 25 aralığında artış sağlanacağına ilişkin tahminler bulunurken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hangi destek ödemelerine ne zaman zam yapacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ocak ayında evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine, yaşlı ve engelli aylıklarına zam yapmıştı. Bu çerçevede, temmuz ayında da söz konusu desteklerde artışa gidilmesi bekleniyor. Sosyal yardımlarda artış oluştukça bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden artış oranına ve güncel miktarlara dair kamuoyunu aydınlatacak.

Haber Editörü