Asgari Ücrete Temmuz Zammı Yapılacak Mı? Bakan’dan Açıklama Geldi!

Asgari Ücrete Temmuz Zammı Yapılacak Mı? Bakan’dan Açıklama Geldi!
Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da açıklama yaptı.

Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına zam yapılacak olmasından dolayı asgari ücretli çalışanlar da temmuz ayında artış olup olmayacağını merak ediyorlar. Bu çerçevede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat ışıkhan da Haber Global canlı yayınında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunurken, asgari ücrete temmuz ayında zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin de bilgi verdi.

Temmuzda Asgari Ücret Artacak Mı?

Geçtiğimiz yılın son ayında asgari ücrete zam yapılmasının ardından söz konusu ücretin 2024 yılı boyunca geçerli olacağı belirtilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağını açıkladı. Haber Global canlı yayınında asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan:

"2024 yılı asgari ücret belirlenirken yeni asgari ücret seviyesi temmuzda bir artış yapılmayacak şekilde belirlenmişti. Ocak ayında yıllık enflasyon yüzde 65 olarak ortaya çıkmışken Asgari Ücret Tespit Komisyonunun belirlediği asgari ücret düzeyi yıllık yüzde 100 artışı ifade eden seviyeye geldi. Yani bir sene önce 8 bin 500 lira olan asgari ücret iki katına çıkarılarak 17 bin lira olarak belirlendi. Dolayısıyla temmuzda artış yapılmayacağını dikkate alarak bu seviye belirlenmiş durumdaydı” dedi.

2023/10/16/hesap-makinesi-gorseli-2.jpg

Emekli ve Memur Zammı Tarihi

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacağının netlik kazanmasının ardından, emekliler ve memurlar da maaş zamları ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Emekli ve memur maaşlarına temmuz ayında zam yapılacak. Temmuz ayında da ocak ayında olduğu gibi altı aylık enflasyon verisine göre milyonlarca emeklinin ve memurun maaşına zam yapılacak. Bu çerçevede, emekliler ve memurlar da her ayın ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon rakamlarına ilişkin yapılacak açıklamaları yakından takip edecekler.

Haber Editörü