Asgari Ücretliler Dikkat! İşte Muhtemel Zam Senaryosu

Asgari Ücretliler Dikkat! İşte Muhtemel Zam Senaryosu
Asgari ücrete yılı içerisinde ara zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili araştırmalar nisan ayının son günlerinde de sürüyor.

Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılacak olması nedeniyle asgari ücretli milyonlarca çalışan da asgari ücrette artış olup olmayacağını merak ediyorlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz süreçte yaptığı açıklamada yıl içerisinde asgari ücrete zam yapılmayacağını duyurmuştu. Bu çerçevede, asgari ücretin hangi tarihte zamlanacağı ve gerçekleşecek asgari ücret zammı neticesinde yeni miktarın kaç TL olacağı merak edilen konular arasında yer alıyor.

Asgari Ücret Zammı 2024

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamasıyla netlik kazanırken, asgari ücretli çalışanlar da maaş zamlarının hangi tarihte gerçekleşeceğini merak ediyorlar. Asgari ücrete aralık ayında zam yapılacak. Bu çerçevede, aralık ayında asgari ücret tespit komisyonunda işçi ve işveren temsilcileri bir araya gelecekler. Söz konusu görüşmeler neticesinde 2025 yılı boyunca asgari ücretli milyonlarca çalışanın ne kadar maaş alacağı belli olacak.

2023/10/26/hesap-makinesi.jpg

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücretin hangi tarihte artacağına dair araştırmalar hız kesmeden devam ederken, aralık ayında asgari ücret tespit komisyonunda işçi ve işveren temsilcilerinin bir araya gelmesi neticesinde 2025 yılı boyunca geçerli olacak asgari ücretin kaç TL olacağı da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Asgari ücret zammı için henüz oran telaffuz edilmedi ancak yüzde 30 ile 40 arasında artışa gidileceğine ilişkin tahminler bulunuyor. Bu durumda, 2025 yılı boyunca geçerli olacak asgari ücretin 22.000 TL 24.000 TL aralığında yer alacağına dair tahminler bulunuyor. Aralık ayında gerçekleşecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantılar neticesinde maaş zammı ve güncel tutar için daha net bir tablo ortaya çıkacak.

Haber Editörü