Emekli Zammında Beklenen Senaryo! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Zammı

Emekli Zammında Beklenen Senaryo! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Zammı
Milyonlarca 4A, 4B, 4C emeklisinin maaşına hangi oranda zam yapılacağına dair araştırmalar gerçekleştiriliyor.

17 Nisan tarihinde başlayan emekli maaş ödemeleri bugüne kadar tahsis numarasının son rakamına göre SSK ve Bağkur emeklilerinin hesaplarına yatırıldı. Milyonlarca emekliye nisan ayı maaş ödemelerinin sağlanmasının ardından, emekliler temmuz ayı maaş zamları ile ilgili araştırmalar gerçekleştirmeye başladılar. Bu çerçevede, temmuz ayında emekli maaşlarına hangi tarihte zam yapılacağı ve gerçekleşecek artış neticesinde emekli maaşlarının hangi seviyeye yükseleceği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Emekli Maaş Zammı 2024 Temmuz

Temmuz ayında emekli maaşlarına hangi oranda zam yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat ocak ayında olduğu gibi temmuz ayında da enflasyon verilerine göre emekli maaşlarında artışa gidilmesi bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun ocak, şubat ve mart ayı enflasyon verileri dikkate alınarak gerçekleşen hesaplamalara göre üç aylık enflasyon farkı yüzde 15,05 olarak belirlenirken, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından bu oranın yüzde 20 ile 25 aralığına çıkacağına dair tahminler bulunuyor.

2023/10/16/hesap-makinesi-gorseli-2.jpg

En Düşük Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?

Haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından altı aylık enflasyon verisine göre milyonlarca emeklinin ve memurun maaşında artışa gidilecek. Söz konusu enflasyon verileri için bekleyiş sürerken, güncel hesaplamalar da yakından takip ediliyor. Bu çerçevede, ocak ayında 10.000 TL seviyesine çıkan en düşük emekli maaşının temmuzda kaç TL olacak araştırılan konular arasında yer alıyor. Üç aylık enflasyon farkı ve enflasyon beklentileri üzerinden gerçekleşen hesaplamalara göre temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 20 ile 25 aralığında zam yapılacağı düşünürken, en düşük emekli maaşında yüzde 20 ile 25 oranında artış hayata geçebilir. Böylece en düşük emekli maaşı 12.000 TL ile 12.500 TL aralığında yer alabilir. En düşük emekli maaşı için de daha net tablo temmuz ayında haziran ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından duyurulması ile belli olacak.

Haber Editörü