Memur Maaşları Yükselecek! İşte Tahmini Zam Oranı

Memur Maaşları Yükselecek! İşte Tahmini Zam Oranı
Öğretmenler, doktorlar, hemşireler, avukatlar temmuz ayında gerçekleşecek artık neticesinde memur maaşlarının kaç TL olacağını merak ediyorlar.

Ocak ayında gerçekleşen artış neticesinde 1/4 derecedeki uzman öğretmenin maaşı 44.085 TL'ye, sekiz/1 derecedeki polis memurunun maaşı 44.292 TL ye, 1/4 derecedeki uzman doktorun maaşı 82.026 TL'ye, 1/4 derecedeki avukatın maaşı 47.823 TL’ye çıkarken, en düşük memur maaşı da 33.000 TL'ye yükselmişti. Ocak zammının netlik kazanmasının ardından nisan ayının son günleri itibari ile temmuz zammı için hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede, yılın ilk üç ayındaki enflasyon verileri baz alarak memur maaş zammı için tablolar oluşturuluyor.

Memur Zammı Ne Kadar Olacak?

Farklı meslek gruplarındaki memurlar ocak ayındaki maaş zammının netlik kazanmasının ardından temmuz ayına kadar zamlı maaşları almaya devam edecekler. Temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulması ve altı aylık enflasyon verisinin netlik kazanması sonrasında memur maaşlarına zam yapılacak. Bu çerçevede, memur maaşlarının ne kadar artacağı merak ediliyor. Yılın ilk üç ayında enflasyon farkı yüzde 15,05 olarak belirlenirken, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının duyurulmasının ardından memur maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair tahminler bulunuyor.

2023/10/26/hesap-makinesi.jpg

En Düşük Emekli Maaş Zammı 2024

En düşük memur maaşının ne kadar olacağı da nisan ayının son günlerinde hesaplanan konular arasında yer alıyor. Memur maaşlarına yüzde 20 ile 25 arasında artış beklendiği için en düşük memur maaşına yüzde 20 ile 25 oranında zam yapılabilir. Bu durumda ocak ayında yapılan zam neticesinde 33.000 TL seviyesine çıkan en düşük memur maaşı 40.000 TL seviyesine yaklaşabilir. Temmuz ayında haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ve altı aylık enflasyon verisinin netlik kazanmasının ardından emekli ve memur maaş zammı belli olacağı için en düşük memur maaşı için de daha net bir tablo ortaya çıkacak.

Haber Editörü