TC Kimlik Numarası 6-8 İle Bitenler Dikkat! Haftaya Ödeme Yapılacak

TC Kimlik Numarası 6-8 İle Bitenler Dikkat! Haftaya Ödeme Yapılacak
Farklı bakanlıkların çeşitli destek ödemelerine ilişkin nisan ayının son günlerinde yaptığı açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Ramazan Bayramı öncesinde aile destek paketi ödemelerinin, evde bakım maaşının, yaşlı ve engelli aylıklarının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanmasının ardından mayıs ayı sosyal yardımları nisan ayının son günlerinde en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayında da belirli bir takvime göre çeşitli destekleri vatandaşlara iletecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı da farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerine ilişkin çiftçileri bilgilendirmeye devam ediyor.

Tarım Bakanlığı 2024 Nisan Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre nisan ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi bu hafta cuma günü çiftçilere iletildi. Söz konusu desteklerin sağlanmasının ardından TC kimlik numarasının son hanesi 0-2-4 ve vergi numarasının son hanesi 0-1-2-3-4-5-7-9 olanlar için cuma günü saat 18'ten sonra ödeme yapılırken, kimlik ve vergi numarasının son hanesi 6-8 olanlara ise 3 Mayıs 2024 saat 18’ten sonra süt desteği ödemeleri sağlanacak.

2023/10/15/turk-lirasi.jpeg

Tarımsal Destekler 2024 Nisan

Süt desteğinin TC kimlik numarasının son rakamına göre hangi tarihlerde hesaplara yatacağı ile ilgili araştırmalar sürerken, nisan ayının üçüncü tarımsal destek ödemesinin ayrıntıları da merak ediliyor. Bu hafta cuma günü yurt çapındaki çiftçilerin hesaplarına aktarılan tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları ve ödeme tutarları şöyle:

Destekleme ödemesi ilişkin detaylar şu şekildedir;

Buzağı desteği kapsamında 3 milyar 344 milyon 15 bin TL,

Çiğ süt desteği kapsamında 1 milyar 11 milyon 71 bin 779 TL,

Lisanslı depoculuk desteği kapsamında 32 milyon 155 bin 447 TL,

Hayvan gen kaynakları desteği kapsamında 29 milyon 216 bin 20 TL,

Sertifikalı tohum üretim desteği kapsamında 10 milyon 42 bin 754 TL,

Düve alım desteği kapsamında 9 milyon 320 bin TL.

Haber Editörü