GÜRCİSTAN’DA BAŞAK VERECEK

GÜRCİSTAN’DA BAŞAK VERECEK
Türkiye’nin sayılı tohum firmalarından birisi olan Trakya Tarım’ın ürettiği milli tohumlar Gürcistan’a doğru yola çıktı. Tekirdağ’ın tohumdaki yüzalkı firma Kaan, Rumeli, Maden ve Tekir çeşitlerini Azerbaycan, Gürcistan,...

Türkiye’nin sayılı tohum firmalarından birisi olan Trakya Tarım’ın ürettiği milli tohumlar Gürcistan’a doğru yola çıktı. Tekirdağ’ın tohumdaki yüzalkı firma Kaan, Rumeli, Maden ve Tekir çeşitlerini Azerbaycan, Gürcistan, Irak ve Makedonya’ya ihraç ediyorç.

KAAN GÜRCİSTAN YOLCUSU

Yerli ve Milli tohumculuk sektöründe ilklere imza atan Trakya Tarım firması, kendi yetiştirdiği çeşitleri yurt dışında ki çiftçiler ile buluşturmaya devam ediyor. Türk tohumunu dünyaya tanıtan Trakya tarımın ihracatta yeni durağı Gürcistan oldu. Ekmeklik buğday çeşidi olan Kaan tırlara yüklenerek Gürcistan’a doğru yola çıktı.

DÜNYAYA İHRACAT YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Trakya Tarım Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gülseren Aygun, “Tekirdağ’da üretmiş olduğunuz sertifikalı tohumlarımızın Gürcistan’a ihracatını yapıyoruz. Türkiye’de yerli ıslah ile ürettiğimiz çeşitlerimizi tüm dünya çiftçilerine ulaştırıyoruz. Azerbaycan, Gürcistan, Irak, Makedonya’ya ihraçlarımız olmuştu. Tekirdağ’da ıslah edilip arge çalışması burada yapılan ürünlerimiz dünya ülkelerine ihraç ediliyor. Sadece Türkiye’ye değil diğer ülkelere gönderiliyor. Bu uzun soluklu bir süreç. Bu yıl ilk partimiz yola çıktı. Kaan, Rumeli, Maden ve Tekir çeşitlerimizin ihracatını yapıyoruz. Bizler yurt dışından dövizi ülkemize Tekirdağ’a getiriyoruz. Burada tarlada çalışan kadın işçilerimizden bu ürünün ihracatına kadar olan sürede herkesin emeği var. Ülkemizin cari açığının kapanması için katkı sağlıyoruz. Türkiye’deki tohum ithalini ihraca çevirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Islah çarkını tersine çevirerek ülkemizin dövizini dışarı göndermiyoruz, ülkemize döviz kazandırıyoruz. 150 dekar alanda ıslah çalışmalarımız devam ediyor. Trakya illerinde, Adana’da ve İç Anadolu’da ıslah çalışmalarımız sürüyor” dedi.