YENİ OTOYOL TARLA FİYATLARINI UÇURDU

YENİ OTOYOL TARLA FİYATLARINI UÇURDU
Büyük bir kısmı Tekirdağ sınırları içinden geçecek olan 3. Köprüyü Çanakkale Köprüsü’ne bağlayacak olan Kuzey Marmara Otoyolu güzergahındaki tarla fiyatları uçuşa geçti. Tarlaların fiyatları 5 katına çıktı. Gayrimenkul...

Büyük bir kısmı Tekirdağ sınırları içinden geçecek olan 3. Köprüyü Çanakkale Köprüsü’ne bağlayacak olan Kuzey Marmara Otoyolu güzergahındaki tarla fiyatları uçuşa geçti. Tarlaların fiyatları 5 katına çıktı. Gayrimenkul danışmanları vatandaşı dikkatli olması konusunda uyarıyor.

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi'nin Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü dahil) kesiminin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına kararı yayınlandı. Konuya ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

YOL GEÇMESİ DEĞER KAZANACAK ANLAMINA GELMEZ

Otoyolun Tekirdağ güzergahında ise kamulaştırma yapılmaya başlanıldı. Kamulaştırmaların başlamasının ardından yol çevresinde bulunan tarlaların fiyatları da tavan yaptı. Neredeyse 5 katına çıkan tarla fiyatları ile ilgili emlakçılar vatandaşı uyardı. Emlak ve Gayrimenkul Uzmanı Sedat Kapçak, “Bir yerde yol geçecek denildiğinde o yere hemen değer katacak sanıyoruz. Otaban geçişlerinde bu tarlalara olumlu yansımıyor. Gelip oraya bir bariyer konulduğunda o tarla değer kazanmıyor değer kaybediliyor” dedi.

OTOBAN FİYATLARI UÇURDU

Vatandaşlara önemli yatırım tavsiyelerinde bulunan Kapçak, “Yine yatırımcıların işi bilen emlakçılarla çalışması lazım. Otoban fiyatları uçurdu. Otoban söylentisinden önce tarla dönümü 7-8 bin iken şuanda tarla dönümü 20 bin 30 bin TL gibi oldu. Vatandaş da bu tarlaları emlakçıların yanlış yönlendirmesi ile alıyor. Otobanın geçmesi tarlaya bir değer getirmiyor” diye konuştu.

TARLALAR 10 YIL SONRA ARAZİNİN EDECEĞİ FİYATLARA SATIYORLAR

Tarlaların yol geçecek diye bilinçsiz emlakçılar tarafından 10 yıl sonra edecek değerlere vatandaşa satıldığı bilgisini veren Kapçak, “Otoyolun bir hareket getireceği kesin. Yatırımcıların işi bilen emlakçılarla çalışması lazım. Yol hakaretlilik getirdi. Yol geçecek diye vatandaş çok bir beklenti içine girmesinler. Yol geçecek diye bu tarla 7 bin ise bu en fazla 15 bin olur. Görüyoruz ki 7 bin liralık yeri yol geçecek diye insanları kandırarak 40-50 bin TL’ye satmaya kalkıyorlar. 10 yıl sonra arazinin edeceği fiyatlara satıyorlar. Vatandaşlarımız dikkatli olsun. Makul fiyatlarla satın alsınlar. Kandırılmasınlar” diye konuştu.