Tekirdağ’ın yüzakı firmanın hedefi Rusya

Tekirdağ’ın yüzakı firmanın hedefi Rusya
Tohumculuk sektörünün öncü firmalarından Sarı Tohumculuk, Tekirdağ ve Türkiye tohumlarını Rusya, Ukrayna ve Sudan gibi bir çok ülkeye ihraç etmeye hazırlanıyor.Tekirdağ’da tohumculuk sektöründe faaliyet gösteren Sarı tohumculuk,...

Tohumculuk sektörünün öncü firmalarından Sarı Tohumculuk, Tekirdağ ve Türkiye tohumlarını Rusya, Ukrayna ve Sudan gibi bir çok ülkeye ihraç etmeye hazırlanıyor.

Tekirdağ’da tohumculuk sektöründe faaliyet gösteren Sarı tohumculuk, daha önce gerçekleştirdiği çalışmalar ile Rusya’da iki çeşidini tescil ettirerek Tekirdağ’da üretilen tohumları Rusya’ya ihraç etmeye başladı. İhracata dayalı çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sarı tohumculuk, yeni hedefini Sudan ve Afrika ülkeleri olarak belirledi. Geçtiğimiz hafta Tekirdağ’da bir dizi ziyarette bulunan Sudan’ın El Cezire bölgesi temsilcileri ile görüşmeleri tamamlayan Sarı Tohumculuk, Sudan’da tohum tescil çalışmalarına başlayacak.

GLOBAL FİRMALAR İLE YARIŞTIK VE KENDİMİZİ KANITLADIK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sarı Tohumculuk Pazarlama Direktörü Emre Sarı, ‘’Sarı tohumculuk olarak tahıl tohumculuğunda, arpa tohumu ile alakalı tüm bölgelerde yakaladığımız başarıyı bir üst seviyeye çıkarmak istedik. Sarı tohumculuk olarak uzun yıllardır, yağlı tohumlar, hibrit ayçiçeği üzerine çalışmalarımız vardı. Edirne Araştırma Enstitüsü ile ortak projeden geliştirmiş olduğumuz çeşitlerimiz mevcuttu. İki tip çeşidimizin Rusya’da tescil ettirmiştik 2017 yılında. 2021 yılında yeni bir çeşidimiz tescil oldu. TR2242CL isminde, 2021 yılında sahada global firmaların çeşitleri ile performans denemelerini yaptık ve bundan başarı ile çıktık, kendini kanıtladı çeşitlerimiz. 2022’nin başında bu çeşitlerimizin ihracatını gerçekleştirdik Rusya’ya ileri ki dönemlerde ki hedeflerimizde de Rusya’da çeşit tescil denemelerimiz ve saha çalışmalarımız devam edecek, Ukrayna’da çeşit tescil denemelerimiz olacak.’’ Şeklinde konuştu.

SUDAN VE DİĞER AFRİKA ÜLKELERİNE YAYILMAYI HEDEFLİYORUZ

Hem bölgenin hem de ülkenin ekonomisine katkıda bulunduklarının altını çizen Emre Sarı; ‘’Aynı zamanda geçen hafta ilimize gelmiş olan Sudan’ın El Cezire bölgesi temsilcileri ile konuyla ilgili görüşmelerimizi tamamladık. Burada Sudan’dan gelen yetkili heyetle yeni tescil çalışmalarını başlatacağız, orta vadedeki planlarımızda Rusya, Ukrayna ve Sudan bölgesi ile beraber diğer Afrika ülkelerine hibrit ayçiçeği çeşitlerimizle yayılmayı planlıyoruz.’’ Dedi.

HEM BÖLGEMİZ HEM ÜLKEMİZ KAZANACAK

Tamamen yerli ve milli bir firma olarak bu gururu yaşadıklarını belirten Sarı Tohumculuk Pazarlama Direktörü Emre Sarı; ‘’Hibrti Ayçiçeği özellikli bir ürün, Hibrit teknolojisi ve bunda ki karlılık tahıl tohumculuğunda ki kar marjına göre çok üst düzeydeydi. Teknoloji içeren bu ürünlerin üretim ve satışı markalaşma ve ekonomik olarak üst boyutta. Biz bununla beraber hem tohumcular arasında yerli ve milli olarak bu işi başarmanın gururunu yaşayacağız. Aynı zamanda ekonomik olarak ülkemize ve bölgemize imajla beraber ciddi kazançlar getirecektir. Diyerek sözlerini noktaladı.