Aile Bakanlığı Nisanda Ödeyecek! Evde Bakım, SED, Aile Destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın nisan ayı destek ödemelerini hangi tarihte hesaplara aktaracağı merak ediliyor.

Nisan ayına sayılı günler kala önümüzdeki ay sağlanacak olan desteklere dair araştırmalar gerçekleştiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayı sosyal yardım ödemelerinin hangi tarihte verileceğine dair resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlamazken, geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak nisan ayı ödemelerinin 10-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirileceği düşünülüyor. Bu kapsamda, hangi destek programı çerçevesinde ne kadar ödeme yapılacağı merak ediliyor.

Nisan Ayı Sosyal Yardımları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerini nisan ayında da vermesi bekleniyor. Bu çerçevede, 10 Nisan tarihinde aile destek programı ödemelerinin sağlanacağı tahmin edilirken, 15 Nisan'da da 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı verilebilir. Düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarında destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek için hayata geçirilen sosyal ve ekonomik destek ödemesinin ise 15 Nisan’dan sonra sağlanacağı düşünüyor. Aile destek paketini, evde bakım maaşını, sosyal ve ekonomik destek ödemesini sağlamasının ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Destek Ödemeleri Bayramdan Önce Verilecek Mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 10-20 Nisan tarihleri arasında evde bakım maaşını, aile destek paketi ödemesini, yaşlı ve engelli aylıklarını, sosyal ve ekonomik destek ödemesini ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarması beklenirken, sosyal yardım ödemelerinin bayramdan önce verilip verilmeyeceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. 10 Nisan tarihinde Ramazan Bayramı başlayacak. Destek ödemelerinin Ramazan Bayramı öncesinde sağlanacağına dair bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanmadı. Bu kapsamda, ödemelerin erken yapılacağına dair bir karar alınması durumunda bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular ile kamuoyuna bilgi verebilir.

Ekonomi Haberleri