Annelere 1500 TL Destek Verilecek! Detaylar Belli Oldu

Ülke genelindeki farklı belediyeler mart ayının ortalarında da vatandaşlara sunulacak olan desteklere dair açıklamalar yapıyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mart ayı boyunca çeşitli sosyal yardımları ülke genelindeki vatandaşların hesaplarına yatırdı. Aile destek paketinin, evde bakım maaşının, yaşlı ve engelli aylıklarının iletilmesinin ardından ilerleyen günlerde de bakanlığın düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilere destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek için ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin iletilmesi bekleniyor. Söz konusu sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyuruları yakından takip ederken, belediyeler de vatandaşlar için yapılan çalışmalara ilişkin bilgilendirmede bulunuyorlar.

Kadınlara Destek Verilecek

Vatandaşlara destek olabilmek için belediyelerin çalışmaları hız kesmeden devam ederken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yeni doğum yapan annelere 1500 TL destek verileceğini, ihtiyaç sahibi kadınlara da her ay 1000 TL destek sağlanacağını belirtti. Bursa'nın 17 ilçesinde aile yaşam destek merkezleri hayata geçirilirken, detaylara dair bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş:

“Bünyesinde yer alan kurs merkezlerinden, fitnes salonlarına, psikolog, pedagog, diyetisyen desteklerine, atölyelerden çocuk etkinlik alanlarına kadar geniş bir yelpazede ailelerimizin birçok ihtiyacına cevap veren, aile yapısını güçlendirmeye katkı sunan aile yaşam destek merkezlerini şehrin dört bir tarafına kazandıracağız” dedi.

Aile Bakanlığı Mart Ayı Yardımları 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara sağlanacağı desteğe dair açıklama yapılırken, ülke genelindeki farklı belediyelerin destek projelerine dair de ilerleyen günlerde yeni açıklamaların gelmesi bekleniyor. Belediyelerin destek projeleri ile birlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımları da araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerini genellikle ay ortasında hesaplara yatırdığı için mart ayı ortasında ödemeler gerçekleştirildi. Evde bakım maaşı, yaşlı ve engelli aylıkları, aile destek paketi ödemeleri verilirken, sosyal ve ekonomik destek ödemesine ilişkin henüz resmi açıklama gelmedi. Birkaç gün içerisinde aile destek paketi ödemeleri sağlanırsa yeni duyurular yayınlanacak.

Ekonomi Haberleri