Bakanlık Ödemeyi Duyurdu! 200 Bin TL İle 750 Bin TL Arası Destek

Farklı bakanlıkların sağladığı desteklere ve finansmanlara dair kasım ayının ortalarında araştırmalar yapılıyor.

Kasım ayında da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı toplumun farklı kesimlerine sosyal yardım ödemelerini, Tarım ve Orman Bakanlığı da ülke genelindeki çiftçilere tarımsal destekleri iletiyor. Her iki bakanlık belirli bir takvime göre düzenli olarak destek ödemeleri sağlarken, güncel gelişmeler de yakından takip ediliyor. Bu çerçevede, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da depremzede KOBİ'lere sağlanacak olan finansmana ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlığın resmi internet sitesinden duyuru metni yayınlanmasının ardından ayrıntılara ilişkin araştırmalar yapılıyor.

750 Bin TL’ye Kadar Destek

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerin ardından bölgede hasar gören işletme sahiplerinin zararların karşılanması ve ekonominin tekrardan canlandırılabilmesi için finansman desteği sunuluyor. KOSGEB aracılığıyla az, orta ve ağır hasarlı işletmeler için farklı kademelerde destek sunulurken, işletme başına 200.000 lira ile 750.000 TL arasında finansman veriliyor. Konuya ilişkin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirme metninde:

‘’Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki işletmelerde meydana gelen zararın karşılanması ve ekonomik canlanmanın sağlanması için “Türkiye: Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi” hayata geçirildi. Proje kapsamında, Dünya Bankasından 450 milyon dolarlık finansman ile sağlanan destek; KOSGEB aracılığıyla az, orta ve ağır hasarlı işletmeler için farklı kademelerde kullandırılacak. İşletme başına 200 bin lira ile 750 bin lira arasında finansman sağlayacak. Tamamen faizsiz olan program için işletmelerden teminat istenmeyecek. KOSGEB desteği, 36 ay süreyle uygulanacak. İlk 24 ayında KOBİ’ler ödeme yapmayacak. Sonraki 12 ayda ödemeler 3 taksit olarak gerçekleşecek’’ ifadelerine yer verildi.

Kasım 2023 Destek Ödemeleri

Deprem bölgesindeki işletmelere sağlanan finansmanın yanı sıra, kasım ayında farklı bakanlıkların gerçekleştireceği ödemeler merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı kasım ayında ilerleyen süreçlerde tarımsal destekleri çiftçilere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da sosyal yardım ödemelerini hesaplara aktardıkça resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyunu aydınlatacak.

Ekonomi Haberleri