Çiftçilere 5 Yeni Destek! Ödemeler Başladı Hesabınıza Bakın

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın mayıs ayının ikinci tarımsal destek ödemesini sağlamasının ardından detaylara ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Beş farklı alt başlıktan oluşan ve yaklaşık 945 milyon TL tutarında olan mayıs ayının ikinci tarımsal destek ödemesi dün itibariyle çiftçilerin hesaplarına yatırıldı. Mayıs ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi cuma günleri tarımsal destek ödemeleri verilirken, detaylara dair araştırmalar gerçekleştiriliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı da tarımsal destek ödemesinin detayları ile ilgili resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile kamuoyunu aydınlatıyor.

Tarım Bakanlığı Destek Ödemesi Mayıs 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı mayıs ayının ilk tarımsal destek ödemesini geçtiğimiz hafta cuma günü çiftçilere iletmişti. Önceki aylarda olduğu gibi mayıs ayında da cuma günleri tarımsal destek ödemeleri verilirken, mayıs ayının ikinci tarımsal destek ödemesi de dün verildi. Mayıs ayının ikinci tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları ve ödeme tutarları ile ilgili yapılan açıklamaya göre detaylar şöyle:

Fındık alan bazlı gelir desteği için 842 milyon 765 bin lira,
Süt analizi desteği için 84 milyon 663 bin lira,
Düve alım desteği için 16 milyon 840 bin lira,
Hayvan gen kaynakları desteği için 392 bin 900 lira,
Sertifikalı tohum üretim desteği için 246 bin 100 lira,

Tarımsal Destek Ne Zaman Ödenecek?

Yaklaşık 945 milyon TL tutarında olan mayıs ayının ikinci tarımsal destek ödemesi sağlanırken, önümüzdeki süreçlerde tarımsal desteklerin ne zaman verileceği merak edilen konular arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemelerini genellikle cuma günleri çiftçilere sağlıyor. Mayıs ayındaki ilk iki tarımsal destek ödemesi cuma günleri verilirken, ilerleyen süreçlerde de tarımsal destekler cuma günleri sağlanabilir. Bu çerçevede, cuma günleri tarımsal destek ödemeleri verildikçe bakanlık açıklamalarda bulunacak. Tarımsal destek programları çerçevesindeki ödemelerin yanı sıra farklı ödemeler de yapıldıkça bakanlık açıklamalarda bulunacak.

Ekonomi Haberleri