Devletten Vatandaşa Mart Yardımı! Bugün 884 Milyon TL Ödendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mart ayı sosyal ve ekonomik destek ödemesini bugün itibariyle ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletti.

Mart ortasına doğru yaklaşırken aile destek paketi ödemelerinin, geçtiğimiz hafta evde bakım maaşı ile yaşlı ve engelli aylıklarının sağlanmasının ardından, dar gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarında destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek için hayata geçirilen sosyal ve ekonomik destek ödemesi merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da bugün itibariyle toplamda 884.700.000 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlandığını duyurdu. Destek ödemesinin hesaplara yatmasının ardından ayrıntılara ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor.

SED Yardımı 2024 Mart Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre mart ayında sosyal ekonomik destek ödemesi çerçevesinde 884,7 milyon TL ülke genelindeki daha dar gelirli hanelere verildi. Çocukların sosyal açıdan destek desteklenmesi ve eğitim giderinin karşılanması için sosyal ve ekonomik destek ödemesinin verilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş:

“Çocukların aile ortamında büyümelerinin, toplumsal değerlerin korunmasında vazgeçilmez bir rolü olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için Mart ayına ilişkin 884,7 milyon TL SED ödemesi yaptık” dedi.

SED Yardımı Ne Kadar 2024?

Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin bugün itibariyle vatandaşların hesaplarına yatmasının ardından, güncel tutarlar ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. Ocak ayında toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardım ödemelerine zam yapılırken, sosyal ve ekonomik destek ödemesi de yüzde 50'ye yakın oranda yükseldi. Bu kapsamda, ortalama sosyal ekonomik destek ödemesi 5330 TL olurken, şubat ayında olduğu gibi martta da zamlı destek ödemesi ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara verildi. Temmuz ayında da haziran ayı enflasyon rakamlasının açıklanması ve memur maaş zammının netlik kazanması sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş memur maaş katsayısına göre zamlanan sosyal ekonomik destek ödemesinin, yaşlı ve engelli aylıklarının, evde bakım maaşının güncel tutarlarına dair kamuoyunu bilgilendirecek.

Ekonomi Haberleri