Eğitim Desteği Veriliyor! 4000 TL Yardımı Belediye Duyurdu

Mart ayının ortasında da ülke genelindeki farklı belediyeler öğrencilerin eğitim hayatlarında destek olabilmek için hayata geçirdikleri projelere dair açıklamalarda bulunuyorlar.

6-10 Mart tarihleri arasında üniversite öğrencilerine Kredi ve Yurtlar Kurumu TC kimlik numarasının son rakamına göre 2000 TL tutarındaki burs ve kredi ödemelerini iletti. Mart ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi TC kimlik numarasının son rakamına göre 2000 TL tutarındaki burs ve kredi ödemeleri öğrencilerin hesaplarına yatırılırken, yurt çapındaki farklı illerde ikamet eden öğrenciler de belediyelerin eğitim desteklerine dair araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Belediyeler de geçtiğimiz aylarda olduğu gibi mart ayında da ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek için hayata geçirdikleri projelere dair resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile kamuoyunu aydınlatıyorlar.

Öğrencilere Eğitim Yardımı

Farklı kademede eğitim gören öğrencilere sağlanacak olan desteklere dair mart ayının ilk günlerinden itibaren yeni açıklamalar gelirken, mart ayının ortalarında yurt çapındaki farklı belediyeler güncel projeler ile ilgili bilgilendirmede bulunuyorlar. Bu kapsamda, Sivas Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere 4000 TL eğitim desteği ödemesi veriliyor. Eğitim desteği ile ilgili belediyenin sosyal medya hesabında yer alan açıklamada:

‘’Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere Belediyemiz tarafından 4 bin TL eğitim desteği sağlanmaktadır’’ denildi.

Eğitim Destekleri 2024 Mart

Sivas Belediyesi üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere sağlanan 4000 TL tutarındaki eğitim desteğine dair sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulunurken, ülke genelindeki farklı illerde yaşayan vatandaşlar da belediyelerin eğitim desteklerine dair araştırmalar yapıyorlar. Bu çerçevede, belediyelerin resmi internet sitelerinden ya da sosyal medya hesapları üzerinden eğitim desteklerine ulaşılabilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da dün itibariyle dar gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve maddi yüklerini hafifletebilmek için ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesini vatandaşların hesaplarına yatırdı.

Ekonomi Haberleri