Emekli Zammı Son Durum! AK Parti’den Açıklama Geldi

Emekli maaşlarında ek artışların hayata geçip geçmeyeceği merak edilirken, yeni açıklamalar da geliyor.

Ocak ayında milyonlarca emeklinin maaşı yüzde 49,25 oranda zamlanırken, şubat ayında olduğu gibi martta da ayın 17’si ile 28’i arasında SSK ve Bağkur emeklisine söz konusu zamlı maaş ödemeleri iletiliyor. Zamlı maaş ödemelerine dair gelişmeler emekliler tarafından yakından takip edilirken, emekli maaşlarında ek artış olup olmayacağı da mart ayının ortalarında en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin de emekli maaş zamları ile ilgili açıklama yaptı.

Emekli Maaşlarına Ek Zam Yapılacak Mı?

Emekli maaşlarında ek artışın hayata geçip geçmeyeceği merak edilirken, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin TGRT Haber canlı yayınında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Emekli maaşlarında herhangi bir çalışma olup olmadığına yönelik soruya yanıt veren Şahin:

‘’Elbetteki. Ankara'da da. Bütün büyükşehirlerde de diğer şehirlerde de herkesin gündeminde olan bir konu. Biz bu konuda çok önemli adımlar attık. Çok önemli iyileştirmeler gerçekleştirdik. Görüyoruz ki hala serzenişler söz konusu. Biz bunlara hak veriyoruz. Seçmenimizin bunları bizimle paylaşmasını çok değerli buluyoruz. Sorunun çözümünü bizden beklemeleri çok kıymetli. Bu beklentiyi karşılayacak bir çalışma yürütüyoruz’’ dedi.

Emekli Zammı 2024

Emekli maaşlarına zam yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, temmuz ayındaki artış ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyor. Altı ayda bir milyonlarca SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklisinin maaşına altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılıyor. Bu çerçevede, Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını temmuz ayının ilk günlerinde duyurmasının ardından altı aylık enflasyon oranına göre milyonlarca memurun ve emeklinin maaşına zam yapılacak. Ocak ve şubat ayı enflasyon verileri dikkate alınarak iki aylık enflasyon farkı ile ortaya çıkan zam oranı yüzde 11,53 olarak belirlenirken, mart, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinin açıklamasının ardından bu oranın yükseleceği tahmin ediliyor.

Ekonomi Haberleri