Emeklilere Gelecek Ay 3.000 TL Verilecek! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Müjde

Emeklilere sağlanacak olan çeşitli ödemelere dair mayıs ayının ilk günlerinde araştırmalar gerçekleştiriliyor.

SSK ve Bağkur emeklilerine geçtiğimiz aylarda olduğu gibi mayıs ayında tahsis numarasının son rakamına göre maaş ödemeleri iletilecek. 17-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek maaş ödemeleri için bekleyiş devam ederken, emekli maaşına ek getiri elde etmek isteyen kişiler bankaların promosyon fırsatlarını ve ikramiye ödemelerini merak ediyorlar. Bu çerçevede, Kurban Bayramı öncesinde 3000 TL tutarındaki ikramiyelerin hangi tarihte sağlanacağı mayıs ayının ilk günlerinde milyonlarca emeklinin merak ettiği konular arasında yer alıyor.

Emekli İkramiyesi 2024 Haziran

Geçtiğimiz yıl 2000 TL olan emekli ikramiyesi önceki süreçte yapılan yüzde 50 artış neticesinde 3000 TL seviyesine yükselmişti. Ramazan Bayramı öncesinde söz konusu ikramiyeler milyonlarca SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklisinin hesabına yatarken, mayıs ayı itibariyle Kurban Bayramı öncesinde ikramiyelerin hangi tarihte verileceği ve ne kadar ödeme gerçekleştirileceği merak ediliyor. Kurban Bayramı 16-19 Haziran tarihleri arasına denk geliyor. Milyonlarca emekliye ikramiye ödemeleri genellikle bayramdan bir hafta önce sağlandığı içi 8 Haziran civarında 3000 TL tutarındaki ikramiye ödemesinin iletilmesi bekleniyor. Söz konusu ikramiye ödemelerine dair haziran ayının ilk günlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular ile bilgilendirmede bulunabilir.

Emekli Promosyonları Mayısta Kaç TL?

Haziran ayında sağlanacak olan ikramiye ödemeleri için bekleyiş devam ederken, emekli promosyonlarının kaç TL olduğu da mayıs ayında merak edilen konular arasında yer alıyor. Emekli promosyonu ödemeleri maaş aralıklarına göre belirleniyor. Bu çerçevede, maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emeklilere ek fırsatlar ile birlikte 18.000 TL'ye varan promosyonlar sunuluyor. Mayıs ayının ilk günlerinde bankalar resmi internet siteleri üzerinden güncel promosyonlara ilişki bilgilendirmede bulunuyorlar. Bu çerçevede, 31 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan emekli promosyonu fırsatlarına bankaların resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden erişilebilir.

Ekonomi Haberleri