İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerine Müjde! Aylık 1000 TL Verilecek

Farklı kademede eğitim gören öğrencilere sağlanacak olan desteklere dair mart ayının ortalarında yeni açıklamalar geliyor.

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek için ülke genelindeki farklı belediyeler çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyorlar. Bu kapsamda, belediyelerin çalışmaları vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, yeni açıklamalar da geliyor. İlkokul ve ortaokul öğrencilerine sağlanacak olan aylık 1000 TL'lik desteğin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından duyurulmasının ardından ayrıntılara ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor.

1000 TL Eğitim Desteği

İlkokul ve ortaokul öğrencilerine destek olabilmek için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi her ay 1000 TL ödeme gerçekleştirecek. Dar gelirli hanelerde bulunan 10.000 öğrenciye sağlanacak olan destekten yararlanmak isteyen kişilerin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunması gerekiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra, ülke genelindeki farklı belediyeler de öğrencilere destek olabilmek için hayata geçirdikleri eğitim desteklerine dair düzenli olarak açıklamalarda bulunuyorlar. Bu kapsamda, belediyelerin resmi internet sitelerinden ya da sosyal medya hesapları üzerinden söz konusu desteklere ulaşılabilir ve ayrıntılı bilgi edilebilir.

KYK Burs ve Kredi Ödemeleri 2024

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ilkokul ve ortaokul öğrencilerine sağlayacağı 1000 TL'lik eğitim desteğinin yanı sıra, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs ve kredi ödemelerine dair de araştırmalar yapılıyor. KYK burs ve kredi ödemeleri her ay TC kimlik numarasının son hanesine göre üniversite öğrencilerinin hesaplarına yatıyor. Bu kapsamda, 2000 TL'lik burs ve kredi ödemelerinin verileceği tarihler şöyle:

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Ayın 6’sı

TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Ayın 7’si

TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Ayın 8’i

TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Ayın 9’u

TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Ayın 10’u

Ekonomi Haberleri