Maaşlara Yüzde 85’e Varan Zam! Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Toplu iş sözleşmeleri ve ek protokoller imzalandıkça mart ayının ortalarında da maaş zamlarının detaylarına dair kamuoyu bilgilendiriliyor.

17-28 Mart tarihleri arasında SSK ve Bağkur emeklilerine tahsis numarasının son rakamına göre maaş ödemeleri gerçekleştirilecek. Mart ayında asgari ücretliler, emekliler ve memurlar maaş ödemelerine dair gelişmeleri yakından takip ederken, belediye personelleri de maaş zamlarını merak ediyorlar. Bu kapsamda, mart ayının ilk günlerinden itibaren belediye personelinin maaş zamları için belediye yönetimleri ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi ve ek protokol görüşmeleri gerçekleştirilirken, söz konusu görüşmeler neticesinde anlaşmalar sağlandıkça kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanıyor.

Maaş Zammı 2024 Mart

Seferihisar Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre belediyede tüm çalışanları kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Söz konusu toplu iş sözleşmesi ile birlikte zam oranı yüzde 85'i bulurken, zammın ayrıntılarına ilişkin belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

‘’Belediyede tüm çalışanları kapsayan TİS imzalandı. Seferihisar Belediyesi ile DİSK/Genel-İş, Tüm-Bel Sen ve Belediye-İş Sendikaları arasında toplu iş sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı. Belediye iştirakine bağlı 504 işçi, 28 kadrolu işçi ve 122 memuru kapsayan TİS’ler ile toplamdaki zam oranı yüzde 85’i buldu. Seferihisar Belediyesi’nde emekçi bayramı vardı. Belediye yönetimi, tüm çalışanlarına toplamda yüzde 85’e varan oranlarda zam yaptı. Seferihisar Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi imza törenine Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Belediye Başkan Yardımcısı Nuriye Hepterlikçi, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Rahmi Tezel Çınar, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Tüm-Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş, Belediye İş İzmir 2 Nolu Şube Başkan Yardımcı Turan Dündar, Seferihisar Belediyesi Meclis Üyesi adayları ile belediye personelleri katıldı’’ denildi.

Toplu İş Sözleşmeleri 2024 Mart

Seferihisar Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının ardından maaş zammına dair kamuoyuna bilgi verilirken, önümüzdeki süreçlerde de belediye personellerinin maaş zamları ve sosyal haklarındaki iyileştirmeler için belediye yönetimleri ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmeleri ve ek protokol görüşmeleri gerçekleştirilecek. Söz konusu görüşmeler neticesinde anlaşmalar sağlandıkça kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanacak.

Ekonomi Haberleri