Martta Aile Bakanlığı 2.6 Milyar TL Verdi! İşte Ödemenin Detayları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mart ayının ortasında destek ödemelerini vatandaşlara iletmeye devam ediyor.

Toplam 4 milyar TL tutarındaki aile destek paketi ödemelerinin, 4.2 milyar TL tutarındaki evde bakım maaşının sağlanmasının ardından, toplumun farklı kesimlerinde bulunan dezavantajlı gruptaki bireylere mart ayında ödenecek olan farklı sosyal yardımlar da merak konusu oldu. Bu çerçevede, toplam 4.8 milyar TL tutarındaki mart ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı. Yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin gerçekleştirilmesinin ardından ayrıntılara ilişkin araştırmalar gerçekleştirilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı duyuru ile bilgilendirmede bulundu.

Mart 2024 Yaşlı ve Engelli Aylığı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz ocak ayında memur maaş katsayısına göre yapılan hesaplama neticesinde yüzde 50'ye yakın oranda zamlanan yaşlı ve engelli aylıklarını zamlı olarak mart ayında hesaplara yatırdı. Bu çerçevede, yaşlı aylığı kapsamında 2.6 milyar TL, engelli aylığı çerçevesinde 2.2 milyar TL ödeme yapılırken, toplam 4.8 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıkları vatandaşlara verildi. 16 Mart tarihi itibariyle ödemelerin gerçekleştirilmesinin ardından bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşım ile kamuoyu bilgilendirildi. Söz konusu paylaşımda:

‘’Kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programlarımızla, engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın hayatın her alanında yanlarındayız. Bu doğrultuda, Mart ayına ilişkin toplam 4,8 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık’’ denildi.

2024 Mart Sosyal Yardımları

16 Mart tarihinde yaşlı ve engelli aylıkları, 15 Mart'ta evde bakım maaşı, 10 Mart’ta aile destek paketi ödemeleri yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına yatırılırken, ilerleyen süreçlerde sağlanacak olan destek ödemelerine dair de araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mart ayı sosyal ve ekonomik destek ödemesi ile ilgili resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlamadı ancak geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak gelecek hafta ortalama 5330 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesinin dar gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için iletileceği düşünülüyor.

Ekonomi Haberleri