PTT’den Destek Sağlanacak! Aile Bakanı Martta Duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş düzenli doğal gaz tüketim desteği ödemelerinin başladığını duyurdu.

Evde bakım maaşının, yaşlı ve engelli aylıklarının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, aile destek paketi ödemelerinin 10-20 Mart tarihleri arasında ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılmasının ardından, farklı sosyal yardım ödemeleri için araştırmalar gerçekleştirilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ta dün itibariyle doğal gaz tüketim desteğinin verildiğini duyurdu. Doğal gaz tüketim desteği ödemesinin sağlanmasının ardından güncel ödeme tutarlarına, ayrıntılara ve destek ödemesinden yararlanabilmek için başvuru şartlarına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bakanlık da resmi internet sitesi üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulundu.

Doğalgaz Yardımı 2024 Mart

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre doğal gaz tüketim desteği çerçevesinde ısıl harita baz alınarak yıllık 1500 TL ile 3500 TL arasında destek ödemesi sağlanıyor. Doğalgaz faturalarını PTT ödeme noktalarına ibraz eden hak sahibi vatandaşlar destekten yararlanabilirken, mart ayı ödemelerinin gerçekleştirilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş:

“Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteğimizde ödemeler başladı. Bu doğrultuda Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği kapsamında 2023 yılı Ekim-Kasım-Aralık, 2024 yılı Ocak-Şubat ayları için hak sahibi 584 bin 941 haneye toplamda 399 milyon 947 bin TL ödeme yapacağız” diye konuştu.

Doğalgaz Yardımı Başvuru Şartları

Mart ayında doğal gaz tüketim desteği ödemelerinin yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına yatırılmasının ardından, ödemelerin ayrıntılarına ilişkin araştırmalar yapılırken, başvuru şartları da merak ediliyor. Düzenli doğal gaz tüketimi desteğinden yararlanabilmek için başvuru koşulları şöyle:

  • Türk vatandaşı olması,
  • E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,
  • Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,
  • İkamet adresinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunması,
  • Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi,

Ekonomi Haberleri