15 TEMMUZ’DA ŞEHİTLER UNUTULMADI

Tekirdağ’da 15 Temmuz etkinlikleri çeşitli aktiviteler ile anılıyor. İlk etkinlik, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki genç sporcuların 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına koşu yaptılar.Tekirdağ’ın...

Tekirdağ’da 15 Temmuz etkinlikleri çeşitli aktiviteler ile anılıyor. İlk etkinlik, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki genç sporcuların 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına koşu yaptılar.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi sahilinde Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anısına düzenlenen koşuya 25 kadın 25 erkek olmak üzere toplamda 50 sporcu katıldı. Etkinlik öncesi korona virüs tedbirleri kapsamında yarışa katılacak olan tüm sporcuların ateşi ölçüldü. Tekirdağ Yelken Kulübü yakınlarında kadınlar ve erkekler olmak üzere 2 kategoride başlayan koşu, sahil boyunca devam ederek, Barış ve Özgürlük Parkı’nda sona erdi. Yarış sonucunda dereceye giren sporculara çeşitli hediyeler verildi.

ŞEHİTLİKLER ZİYARET EDİLİP DUA OKUNDU

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına sabah düzenlenen koşunun ardından saat, 13.00’da Hayrabolu yolu üzerindeki şehitlikte Aziz şehitler anısına Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Şehitlik ziyaretine Vali Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl jandarma Alay komutanı Kıdemli Albay Osman Çelik, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, NKÜ Rektörü Prof Dr. Mümin Şahin, İl Sağlık müdürü Ali Cengiz Kalkan, İl Kültür Turizm müdürü Ahmet Hacıoğlu, şehit yakınları, askeri ve emniyet personeli katıldı.

Vali Aziz Yıldırım ve beraberindekiler, 15 Temmuz’da boğaz köprüsünde şehit olan Tekirdağlı şehit Münir Alkan ve Tüm şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bıraktılar. Ardından il Müftüsü İsmail İpek’in yaptığı duaların ardından buradaki etkinlik son buldu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri günün anısına düzenlenen resim sergisi, video gösterimi, gece saat 04.00’da okunacak sela ile son bulacak.

Gündem Haberleri