İşletmesi geçtiğimiz yıl Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine devredilen Üniversitenin Merkez Kampüsünün hemen yanındaki Atatürk Kent Ormanı, mesire yeri ve piknik alanlarının düzenlemesi ile alt yapı yenileme ve tesisleşme sürecinin ardından basın mensuplarına tanıtıldı.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Atatürk Kent Ormanı’nın içerisindeki Kır Düğün Salonu’nda düzenlenen yemekli bir toplantıda basın mensuplarıyla buluşarak, Üniversitemiz İktisadi İşletmesi tarafından işletilen Atatürk Kent Ormanı hakkında bugüne kadar yapılanları anlattı.
Rektör ŞAHİN, “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi kurulduğu günden bu yana eğitim ve öğretim faaliyetleri yanında halkımıza hizmetlerini de tüm hızıyla sürdürmektedir. Hizmet noktasında yine yeni bir proje ile karşınızdayız. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak hemen yanı başımızdaki bu ormanlık alanın atıl kalması bizim için üzücüydü. Sosyal mesafe kurallarını da dikkate alarak Tekirdağlı hemşerilerimize tabiatla iç içe böyle güzel bir mekânın imkânlarını sunmak bizim için gurur vesilesidir. Halkımıza ve şehre böyle güzel bir yeri kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaptığımız bu girişim ile alanda yer alan ağaçların da korunacak olması sevindiricidir. Bu aynı zamanda Rektör olarak göreve geldiğimde prestij projesi olarak düşündüğüm bir projeydi. Piknik alanlarında kullanılan kameriye ve aydınlatma direkleri kendi atölyelerimizde ve Hocalarımızın denetiminde üretilmiş ürünlerdir” dedi.
Rektör ŞAHİN ayrıca “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak 270 dönüm alana sahip Atatürk Kent Ormanı’nı şehrimize ve üniversitemize kazandıran Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP Hocamıza şükranlarımızı arz ederiz. Halkımıza hizmet hususunda başlattığımız bu girişimde ormanlık alanın Üniversitemize tahsisinde bizlere destek olan Tekirdağ Valisi Sayın Aziz YILDIRIM’a, Tekirdağ Milletvekili Sayın Mustafa YEL’e ve Tekirdağ Milletvekili Sayın Çiğdem KONCAGÜL’e, Tekirdağ Vali Yardımcısı Sayın Murat EREN’e, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Sayın Cüneyt YÜKSEL’e, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Sayın Hikmet ATA’ya, Kapaklı Belediye Başkanı Sayın Mustafa ÇETİN’e, Hayrabolu Belediye Başkanı Sayın Osman İNAN'a, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Sayın Mestan ÖZCAN’a, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cengiz GÜNAY’a, Tekirdağ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Osman SARI’ya, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın İzzet VOLKAN’a, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Süleyman KOZUVA’ya, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sayın Sezai ÇETİN'e, AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve İmpaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa BAHAR’a, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ile Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü’ne ve emeği geçen herkese şahsım ve Üniversitem adına şükranlarımızı sunarım” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Mümin ŞAHİN son olarak yeni eğitim –öğretim yılı hakkında da basın mensuplarına kısa bir bilgilendirmede bulundu.
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Genel Sekreter Murat Kamil TIRPANCI ile idari personelin de yer aldığı toplantıda Genel Sekreter Yardımcısı Adnan ARABUL tarafından da tesis özellikleri, tesislerde yapılabilecek faaliyetler ile organizasyon çeşitleri ve özellikleri hakkında detaylı bilgiler basınla paylaşıldı.
Adnan ARABUL konuşmasında “Bu sene Atatürk Kent Ormanıyla ilgili projelerimizin yaklaşık yüzde 30’unu tamamlayabildik. Önümüzdeki üç yılda projelerimizin hepsini tamamlamayı planlıyoruz. Malumunuz burası daha önce çoğunlukla piknik alanı olarak değerlendiriliyordu. Biz önce altyapıyı güçlendirdik. Artık bir kanalizasyon ve aydınlatma altyapımız var. Kır Düğün Salonu konsepti ile de projelerimize başladık. Diğer projelerimizi de peyderpey gerçekleştireceğiz. Kır Düğün Salonu konseptindeki tesisimiz 2000 metrekare açık ve 250 metrekare de kapalı alana sahiptir. Tam kapasiteli bir mutfak ile birlikte Gelin - Damat Odasının yer aldığı tesisimizde, 135 araçlık otopark ve kadın-erkek mescitleri ile kadın, erkek ve engelli tuvaletleri mevcuttur” dedi.
Adnan ARABUL, “Kır Düğün Salonumuzda düğün, sünnet, kına, nişan, doğum günü, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) toplantıları, mezuniyetler ile birlikte yemekli ve yemeksiz tüm organizasyonlar yapılabilir” şeklinde devam ettiği konuşmasında “600 kişilik yemekli, 750 kişilik yemeksiz organizasyonları gerçekleştirebilmekteyiz. Zengin yemek menüsü seçeneği sunuyoruz. Kır Düğün Salonumuzda istenildiği takdirde organizasyonlarda müzik, DJ ve orkestra yer alabilir; fotoğraf, video ve dron çekimi de gerçekleştirilebilir” dedi.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi merkez yerleşkesi ile Tekirdağ - İstanbul şehirlerarası yolu (D100) arasında ve Üniversitenin hemen yanında yer alan ormanlık alanın işletmesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi tarafından geçen sene Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü’nden 29 yıllığına devralınmıştı.
Her türlü rezervasyonlarınız için Atatürk Kent Ormanı İktisadi İşletmesi İrtibat Numarası: 0282 250 16 17