Bakan yardımcısı Tekirdağ’ı ziyaret etti

FERHAT AKGÜNRusya Ukrayna savaşından dolayı turizmde daralmaların yaşanabileceğini söyleyen Kültür Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, “Zaman zaman daralmalar, başka başka fırsatların da habercisi olabiliyor....

FERHAT AKGÜN

Rusya Ukrayna savaşından dolayı turizmde daralmaların yaşanabileceğini söyleyen Kültür Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, “Zaman zaman daralmalar, başka başka fırsatların da habercisi olabiliyor. Bizim sahada koşan Sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği misyonla sahada bütün ülkeleri dolaşarak varsa açıklarımızı kapatmak gibi bir hedefimiz var. Bunun da netice vereceğini görüyoruz ve hissediyoruz. Elbette eğer bir akış azalması varsa o ülkelerdeki zemini genişletmek de bizim vazifemiz” dedi.

Kültür Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Tekirdağ’da bir dizi inceleme ve ziyarette bulunmak üzere Tekirdağ’a geldi. Demircan, AKP il binasını ziyareti esnasında gazetecilere açıklamada bulundu.

‘BAKANLIĞIMIZ 140 FAZLA ÜLKEDE KENDİ TANITIMINI YAPIYOR’

Rusya Ukrayna savaşından sonra Türkiye yurt dışından gelen gelen  turistleri çeşitlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Demircan, “Değerli arkadaşlar yani Türkiye turizminde evet Rusya'dan ve Ukrayna'dan ciddi bir pay alıyordu. Ancak turizmin trendlerimize baktığımızda geçmişte de çok değişik olaylarla, çok değişik meselelerle karşı karşıya kalmışızdır. Başka başka krizler oluşmuştur. Ve akışların azaldığını da görmüşüzdür. Ama burada bizim temel hedefimiz hep şudur: Pazarları çeşitlendirmek ve her bölgeden her ülkeden turist getirme gayreti içerisinde olmak. Bugün bakanlığımız 140 fazla ülkede kendi tanıtımını yapıyor ve yapmaya çalışıyor. Onun için bunu da çeşitlendirmeye gayret ediyor. Her ülkenin beklentileri insanlarının gitmek istediği ileri turizm türünde de değişiklikler var. İşte bugün mesela doğa turizmiyle ilgili burada bir fuarın da açılışına katılacağız. Biz bir yandan ülkeleri çeşitlendirmeye, öte yandan da turizmin kendi içimizde çeşitlendirmeye gayret ediyoruz. Bu bir süreç işte pandemi de bütün dünyada büyük bir sıkıntı yarattı ama kendi dinamizmimizle turizmcilerimizin yapı aktivitesiyle yerine başka bir şey de koyabildik. Dolayısıyla zaman zaman daralmalar, başka başka fırsatların da habercisi olabiliyor. Bizim sahada koşan Sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği misyonla sahada bütün ülkeleri dolaşarak varsa açıklarımızı kapatmak gibi bir hedefimiz var. Bunun da netice vereceğini görüyoruz ve hissediyoruz. Elbette eğer bir akış azalması varsa o ülkelerdeki zemini genişletmek de bizim vazifemiz. Onu da Sayın Bakanımızın liderliğinde gerçekleştirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan gelecek turist beklentisinin sorulması üzerine ise Demircan, “Yani şimdi bir rakam ben burada telaffuz etmeyeyim. Süreç onu biraz daha önümüze net bir şekilde koyacaktır” cevabını verdi.

Gündem Haberleri