YERİNDE İNCELEDİ BU FOTOĞRAFI PAYLAŞTI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından uygulanan ve Türkiye’nin en büyük mera ıslah projesi olma özelliğini taşıyan “Mera İyileştirme...

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından uygulanan ve Türkiye’nin en büyük mera ıslah projesi olma özelliğini taşıyan “Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesinin” sonuçlarını yerinde inceledi.

Muratlı ilçesinin Yukarısevindikli Mahallesi ile Ergene ilçesinin Sağlık Mahallesinde gerçekleştirilen incelemelerde Başkan Kadir Albayrak’ın yanı sıra; Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan ve Mahalle Muhtarları da yer aldı.

PROJE, 5 YILDA 9 İLÇEDE UYGULANDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, vasfını kaybedip yeterli düzeyde verim alınamayan meraların ot verimlerini arttırmak amacıyla 2015 yılında başlatılan Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamında Çerkezköy, Çorlu, Ergene, Hayrabolu, Kapaklı, Malkara, Muratlı, Saray ve Süleymanpaşa ilçelerine bağlı 96 mahalledeki toplam 103 bin dekar meranın ıslahı gerçekleştirildi. Hayvanların en büyük stres kaynağı olan güneşten korunma ihtiyacının karşılanması için de çalışmalar yürütülerek, 30 mahallede akasya kümelerinden oluşan 70 adet gölgelik tesis edildi. Ayrıca, il genelindeki 120 mahallede 159 adet suvat, 55 mahallede ise 68 adet hayvan içme suyu göleti yapıldı.

ÜRETİCİLERE YÖNELİK EĞİTİM ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİ

Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamında uygulanan çalışmaların bir diğer önemli ayağı da üreticilere yönelik düzenlenen eğitimler oldu.  Projenin uygulandığı ilçelere bağlı 96 mahallede yapılan eğitimlerde üreticiler, meraların vasıflarını kaybetmesine neden olan alışkanlıkların terk edilmesi, otlatma yasağına dikkat edilmesi konularında bilgilendirildi.

MERA YÖNETİM BİRLİKLERİNE ÖNEMLİ DESTEK

Tüm bunlara ek olarak, hayvan sayısı nispeten mera durumuna göre az olan mahallelerde, biçilmeye uygun alanların daha özenle korunup biçilerek balya yapılması ve cüzi karlar ile Mera Yönetim birliklerince söz konusu mahallelerdeki hayvan üreticilerine satışları gerçekleştirildi. Bu sayede Mera Yönetim Birliklerince elde edilen bu bütçe ile gelecek yıllarda meraya yapılacak gübreleme gibi çalışmalar, herhangi bir kamu kurumundan bir yardım beklemeksizin, Mera Yönetim Birliğince uygulanabilecek duruma geldi.

“TARIM VE HAYVANCILIK ALANINDAKİ PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK”

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarım ve hayvancılığın Tekirdağ’ın ana vizyonlarından biri olduğunu belirterek, “Tekirdağ, hayvan hastalığından ari bir bölge. Ayrıca, sahip olduğu toprağın büyük bir bölümünü tarıma ayıran bir şehirde yaşıyoruz. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 2015’te Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesini başlatarak meralarımızın büyük bir bölümünü iyileştirdik ve ot veriminde artış sağladık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, ikinci hizmet dönemimizde de tarım ve hayvancılık alanında proje üretmeye, hayvan yetiştiricilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Gündem Haberleri