Ermak Aysaç Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Makine Mühendisi Ramazan Yaman, 14 yıl önce bir hayalle kurduğu makine ekipmanları ve tarım makineleri fabrikası ile bugün 20 ülkeye makine ihraç eden bir konuma geldi. Gençlere başarının sırrını anlatan Yaman, “Gençler umutsuzluğa kapılmasın. Fırsatlar her zaman var. Gençler sürekli mücadele etsin. Mücadele etmek esas. Yılmayacaksınız. Yaptığın işin en iyisini yapacaksın. Ne iş yaptığın önemli değil. Yaptığın işin en iyisini yaparsan başarılı olursun” dedi.
14 SENE ÖNCE BİR HAYALLE YOLA ÇIKTILAR LAZER TESVİYE MAKİNELERİNDE PAZAR LİDERİ
Aysaç Mühendislik ailesinin hikayesi üç arkadaş Makine Mühendisi Ramazan Yaman, Mustafa Güçlü, ve Nazmi Yamanoğlu 2009 yılında Çorlu’da başlıyor. Kader birliği yapan 3 arkadaş kafa kafaya verip bölgenin ihtiyaçlarına göre makine üretimine başlıyor. Piyasanın ihtiyaçları doğrultusunda müşterilerin beklentilerini karşılayacak imalat proseslerini sürekli yenileyerek ve büyüterek işletmelerini büyüten 3 arkadaş, üretmeye devam ediyor.
TARIM MAKİNELERİNDE TÜRKİYE LİDERİ OLMAK İSTİYOR
Türkiye’de ve dünyada önemli markalarla çalışan firma kısa zamanda lazer tesviye makinelerinde pazar lideri oldu. Afrika pazarına açılan firma Tüm Türkiye’de ve dünyada bayii ağı olan, olmayan ülkelerde çalışmalara devam ediyor. Hedeflerini hep yüksek tutan firma tarım aletlerinde Türkiye’nin en büyüğü ve lider firması olmak istiyor.
ÇOK SAYIDA FİRMADA ÇALIŞTI, KISA ZAMANDA BÜYÜK TECRÜBE KAZANDI
14 senede firmalarını zirveye taşıyan şirketin kaptanı Çorlu Makine Mühendisi Ramazan Yaman, başarı hikayesini anlattı. Tecrübe kazanmak için birçok firmada çalıştığını ifade eden Yaman, “1978 yılı Çorlu doğumluyum. 1985 yılında 7 yaşında Çorlu’ya geldim. İlkokul ortaokul ve liseyi Çorlu’da tamamladım. 97-2001 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği’ni okudum. 2002-2013 yıllarında askerliğimi İskenderun’da yedek subay olarak yaptım. 2003 yılında Çorlu’ya gelerek iş hayatına atıldım. 3 kız evlat babasıyım. Eşim kaymakamlıkta dernekler şefi olarak çalışıyor. Tecrübe amaçlı 3-4 aylık dönemler halinde farklı işyerlerinde çalıştım. 2004 yılında tekstil makineleri fabrikasında kalite kontrol, satın alma ve imalat mühendisi olarak çalıştım. Roketsan ve Aselsan projelerinde çalıştım. Roketlerin taşıyıcı çerçevesinin kalibrasyon çalışmalarını bizzat kendim yaptım. Hema endistrü’de 6 aylık tarım makineleri bölümünde bir tecrübem oldu. Kaptan Demirçelik’te satın alma mühendisi olarak çalıştım” dedi.
BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR, 20 ÜLKEYE MAKİNE İHRACATI YAPIYOR
Makine ihracatı ile cari açığın kapanmasına bir parçada olsa katkı sağladıklarını söyleyen Yaman, “Geçmişte beraber zaman geçirdiğimiz 3 ortakla bu noktaya geldik. 2009 yılında 3 ortak olarak kurduğumuz firmamızı bu noktaya getirdik. 14 yıldır Trakya’da iyi bir noktaya geldik. Makine ekipmanları ve tarım makineleri konusunda çok iyi bir yerdeyiz. Aynı kulvardaki arkadaşlarımızla partner gibi çalışıyoruz. Makine ekipman parkurumuzu büyüterek bölgemizdeki fabrikalara makine yaptık. Bir makineyi meydana getiren bütün makineleri bir araya getiriyoruz. Bir parçadan makinenin bütün parçasını üretiyoruz. Kimyadan beyaz eşyaya, aklınızda gelen bütün sektörlere üretim yapıyoruz. Şirket misyonumuz sac ve demir işleme kalemlerinde yurt dışına mal ihraç ederek ve yurtiçi firmalarımızın yurt dışından temin ettiği ürünleri yerli imkanlarla üretimini yaparak yükselen cari açığa bir parçada olsa destek olmak. Bu süreçte müşterilerimize bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı memnuniyetimizi sunarız” diye konuştu.
‘SU SATTIM, AYRAN SATTIM, GENÇLER SÜREKLİ MÜCADELE ETSİN’
Gençlere başarını sırrı noktasında tavsiyelerde bulunan Yaman, “Yakın zamanda bir Cezayir ziyaretimiz oldu. Cezayir yatırım yapılabilir bir ülke. Güzel bağlantılar yaptık. İlk ticaretimizi yaptık. Ticaretimiz Özbekistan’a uzandık. Buradaki bayimiz güzel satışlar yapıyor. Üniversiteyi kazanana kadar inşaatlarda sıva yaptım. İlkokul 4. Sınıftan beri babamla birlikte sıva yaptık. Baba mesleğidir sıvacılık. Sıva işinden buralara kadar geldik. Gençler umutsuzluğa kapılmasın. Fırsatlar her zaman var. Gençler sürekli mücadele etsin. Mücadele etmek esas. Yılmayacaksınız. Ayran sattım. Su sattım. Ayakkabı boyacılığı yaptım. Her işi yaptım. Bugün bulunduğumuz noktaya bu şekilde geldik. Yaptığın işin en iyisini yapacaksın. Ne iş yaptığın önemli değil. Yaptığın işin en iyisini yaparsan başarılı olursun” diye konuştu.