Tecrübeli Eğitimci İYİ Parti’den Milletvekili Adaylığı İçin Kolları Sıvadı

Tekirdağ’da uzun yıllar eğitimcilik ve sendika yöneticiliği yapan ve emekli olduktan sonra iş hayatına atılan Muzaffer Doğan, İYİ Parti’den milletvekili aday adayı oldu. Tekirdağ’ın en önemli sorunun eğitim ve çevre olduğuna...

Tekirdağ’da uzun yıllar eğitimcilik ve sendika yöneticiliği yapan ve emekli olduktan sonra iş hayatına atılan Muzaffer Doğan, İYİ Parti’den milletvekili aday adayı oldu. Tekirdağ’ın en önemli sorunun eğitim ve çevre olduğuna dikkat çeken Doğan, İYİ Parti olarak mecliste Tekirdağ’ın sorunlarını çözeceklerini ifade etti.

Türk Eğitim Sen başkanlığı ve Kamusen İl Temsilciliği görevlerini yürüten emekli olduktan sonra da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Muzaffer Doğan, kuruluşunda yer aldığı İYİ Parti’den Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı oldu. Doğan, Tekirdağ’ın sorunlarını ve çözüm önerilerini sıraladı.

UZUN YILLAR SENDİKA YÖNETİCİLİĞİ YAPTI

“Edirne Keşan Karaca köyünde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimini Edirne'de tamamladım. Üniversite eğitimi de Bursa'da tamamladıktan sonra eğitimci olarak mezun olduktan sonra yurdun çeşitli yerlerinde en azı Kayseri ve en sonunda Tekirdağ'da uzun yıllar görev yaptım. 30 yıllık bir eğitim kısmı Tekirdağ'da geçti. Dolayısıyla bu eğitimle birlikte Öğretmenler Sendikası başkanlığı da sürdürdüm. 17 sene yani Türk Eğitim Sen başkanlığını yaptım. Ayrıca Kamu Sen’in de temsilcisi olarak görev yaptım. Bu arada gerek kamu çalışanların sorunlarını, gerekse halkın sorunlarını eğitim, sağlık, tarım ve diğer bütün işkollarındaki sorunları yerinde gördük. Daha sonra 2017 yılında emekliliğimi istedim. Emekli oldum”

İYİ PARTİ’NİN KURULUŞUNDA YER ALDI

“Emekli olduktan sonra gönlüme benim yapıma en uygun partiyi Meral hanımın partisi İYİ Parti’de gördüm. İYİ Parti’ye girdim zaten ilk defa bir partiye girdik, o da İYİ Parti’yle başladık. Siyaset hayatımıza tabii zor oldu ama şöyle diyeyim yani biz hayatımızda zaten rüzgar hep karşımızda esti. Hiçbir zaman böyle arkadan esmedi. Hiçbir şey kolay olmadı. Zorlukla mücadele etmesini biliyorduk. Burada da Meral hanımla beraber çok zorlukların üstesinden geldik. İşte biliyorsunuz İyi Parti zor bir zamanda kuruldu. Şimdi yeni partiler kuruluyor ama o ilk kurulmanın zorluğunu yaşadık. Biz böyle kurulduktan sonra daha teşkilatları tamamlamadan yıl varken hemen seçim kararı alındı ki bir oldu bittiye getirilmek istendi. Bunun da üstesinden geldik ve çalışmaları bugüne kadar getirdik. İYİ Parti şu anda Tekirdağ’da gerçekten iyi bir durumda. Burada da yani Partide İl Başkan yardımcısı, üye il başkan yardımcısı şeklinde görevleri yaptık. Bugüne kadar tamamladık. İnşallah nasip olursa önümüzdeki dönemde önümüzdeki dönem dedim. İşte bu Cumhurbaşkanımız seçim kararı aldığı takdirde bu süreçte milletvekili aday adayı olma düşüncemiz vardır. Nasip olursa milletvekili aday adayı olacağız. İyi partiden müracaatımızı yapacağız. Bizim biz sefere çıkarız. Zafer ise nasipse olur”

TEKİRDAĞ EĞİTİMDE UTANÇ VERİCİ YERLERDE

“Tekirdağ, Ankara'dan bakınca veya doğudan bakınca Tekirdağ Avrupa şehri işte efendim orada her şey yolunda gidiyor gibi bir izlenim var. Ben onu duyuyorum dostlardan da Ama Tekirdağ İç Anadolu'daki şehirlerden daha fazla sorunu var. Doğu hatta doğudaki şehirlerden bile daha fazla sorunu var. Yani şöyle diyeyim çok basit bir örnek vereyim Mesela Hayrabolu yolu da henüz tamamlanmadı. Biliyorsunuz Hayrabolu yolu gibi Mardin'de bir yol yok veya Şarköy yolu gibi bir yol da yok. Bak hala hadi Hayrabolu bitecek diyoruz ama Şarköy’de daha başlanmamış onun için Tekirdağ'ın en başta eğitimde çok büyük sorunları var. Şimdi hiç konuşulmuyor eğitimdeki sorunlar eğitimde bizim üniversite sıramız 60’lı sıralarda ya bu sırada halbuki 81 il var o 60 tan sonraki illerin her birisi onu terör bölgesinde veya öğretmenin az gittiği diyelim öğretmen yetersizliği olan iller bizim Tekirdağ'da öğretmen de var ama iyi yönetilemediğinden şu anda Tekirdağ üniversite sıralamasında 60’lı sıralarda velinin ilgisi de çok. Biz çeşitli şehirlerde görev yaptık. Vallahi söylüyorum. Veli ilgisinin bu kadar yüksek olduğu bir şehir yok. Veli ilgileniyor efendim, öğretmen de var ama iyi yönetilemediğinden iyi organize olamadığından maalesef. Tekirdağ üniversite sıralamasında 60’larda, 60 o da yayınlamıyorlar son iki üç yıldır 62. mi 63. m 64. mü yani onu da tam bilemiyoruz ama 60’larda lise sıralamasında da 50’li sıralarda bu için utanç verici bir şey.”

TEKİRDAĞ’IN EN BÜYÜK SORUNU ÇEVRE KİRLİLİĞİ

“Ben diyorumki şimdi eğitim kökenli birisi olarak nasip olur da gelirsek benim için eğitim çok önemli. Birinci sıraya belki eğitim oturacak. Neden eğitim ülkenin geleceğidir, şehrin geleceğidir. Eğer biz eğitimi ciddiye alıp eğitimde yol alamazsak hiçbir yerde yol alamayız. İkincisi çevre kirliliği var. Yani şöyle yapılmış Ankara'dan burası Tekirdağ cazibe merkezi ilan edilmiş, Sanayileşme açısından. Efendim müthiş bir göç yaşanmış. Orada da şehrin yöneticileri, ili yöneticileri nasıl bir sanayi diye hiç sorulmamış bana göre işte derecelik olsun tekstil olsun. Bu sanayi çevreyi kirleten bir sanayi yani biraz seçici olsaydı yani bu ili yönetenler bu sanayi tercihli olabilirdi. Dolayısıyla rastgele bir sanayi sonucu şu anda biliyorsunuz Çorlu tarafları büyük feryat içerisinde onun için sanayide sorun var, çevrede sorun var. “

ERGENE’NİN SUYUNU TEKİRDAĞ İLE BULUŞTURACAĞIZ

“Bir başka en önemli sorun da bu da çok kişi tarafından dile getirilmiyor. Tekirdağ esasında şu Muratlı, Burgaz, Malkaraya kadar olan topraklar dünyanın en zengin topraklar. Yani bu ova dünyanın en zengin ovası. Fakat maalesef sulama yeterince yapılamadığından. Biz ondan 2. ürünü 3. ürünü alma şansımız var. Yani 2. GAP olabilir. Burası çok verimli bir toprak. GAP’tan daha verimli toprak ki burada yetişen buğday ortalaması Avrupa ortalamasında yüksek yani dekar başına. Maalesef su tabi ki bizim İYİ Parti’nin programında da var bu. Tunca Nehri üzerinde tunca Hani biliyorsunuz Meriç ve Tunca’nın orada bir baraj programı var. Ta 70’li yıllardan beri bir türlü yapılamadı Bulgaristan’la bir ara 2019 yılında görüşmeleri olduğu umutlandık da Suakacağı köyü var. Bu Edirne’nin orada Suakacağı köyünden itibaren Bulgaristan'a doğru bir baraj yapılması düşünüldü. Niye yapılması şöyle oradan baraj yapılırsa biliyorsunuz Meriç değerinin saatte 9 milyon metreküp su geçiyor. Bunun yarısı bizim yarısı Bulgaristan'ın diyelim veya Yunanistan'ın aşağıda bunun bu suyu biz Trakya ovasına aktarırsak ne olacak? Trakya Ovası 2. ürünü alacağız, 2. grup olacağız ama dikkat ederseniz Tekirdağ'da çok önemli siyasi aktörler olmasına rağmen kim önemli? İşte CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, 2. adam efendim, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, 2. insan böyle kalıcı büyük projeleri Tekirdağ Türkiye gündemine taşıyamadık taşımamız lazım. Tekirdağ’ın kurtuluşu buradan Tekirdağ’da sulanabilen arazi yüzde 12 dekarı ancak sulanabiliyor sulasak inanın zenginlik bir kat daha artmış olacak. Bir bolluk bereket olacak. Bunun için inşallah siyasi bir yetki aldığımızda sade vekilleri değil de Edirne ve Kırklareli milletvekilleriyle beraber bu işi ele alacağız. Almamız lazım. Hatta onu yaparsak biz mesela şu anda biz şehirlerimiz genellikle şeyden de toprak altından su çekerek şehirlerimizi suyunu karşılıyoruz. Yeraltı suyu yeraltı suyu da şöyle sinyal veriyor. Şimdi bizim ergene boyunca 650 metrelik bir derinlikte bir sarnıç var. Yeraltı sarnıcı var. Bu sarışın biz 400 metresini tüketmişiz zaten geriye kalmış 200 metre. Dünyada bütün sarmışlar şu amaçla kullanılır. Kuraklık olduğunda başvurulmak üzere saklanır. Biz onu kuraklık olmadan hemen hemen tüketme noktasına gelmişiz. Allah korusun bu sene kuraklık olsa belki onu da tüketeceğiz bir senede bitireceğiz. Yani böyle bir plansızlık içinde bunun gündeme getirilmesi lazım. Suakacağı barajından gelen suyla biz içme suyu olarak kullandığımız gibi fabrikalarda yeraltı suyundan çekiyorlar. Su ihtiyaçlar. Bu da yanlış. Biz o barajdan çekeceğimiz suyu su ile fabrikalara vermemiz lazım. Aynı şehir suyu gibi fabrikalar. Ayrıca yeraltı suyunu böyle kullanmaması lazım. “

VERGİ TOPLAMADA 9. HİZMET ALMADA 50. SIRADAYIZ

“Dediğim gibi tarımda da böyle sıkıntılar var. Sağlıkta da aynı sıkıntılar var, sağlıkta da tam istediğimiz yatırımlar yapılmamakta. Onun da en büyük sebebi şu: Şimdi vergi toplamada 8-9. sırada verginin geriye dönüşümünde 59. sırada. Yani 9. sırada vergi topluyorsun 50. sırada kullanıyorsun onu yani yatırım yani 9. sırada topluyorsun bari 25. sırada geriye dönüşüm olsa yine temel ihtiyaçlarını karşılamada bu kadar zorluk çekmez. İnsanlar göç ediyor, Tekirdağ’a göç ediyor yani Tekirdağ dediğim gibi öncelikle Kapaklı, Çerkezköy, Çorlu, Ergene ve Süleymanpaşa merkezi göç alıyor. Senede 30 bin göç alıyor. Hayrabolu’nun köyleriyle beraber nüfusu 30 bin. 30 bin göçe ev lazım okul lazım, sağlık ocağı lazım. Yatırımla 30000 göçe olan yatırım. Eğer biz topladığımız vergiye yakın harcama yapsak karşılayacağız ama yapamıyoruz bunu dillendiremiyoruz siyasete yani şöyle mecliste şu konuşma yok arkadaş biz 9. sırada vergi topluyoruz. 50ç sırada geri dönüşüm oluyor. Bize açık veriyoruz. Nerede açık okul bazında açık sağlık ocağı, yol, şehirleşme bazında açık veriyoruz. Bu nedenle bunu dengelememiz lazım diye gündeme getirilmesi lazım.”

SORUNLARI ŞİMDİ ÇÖZEMEZSEK 10 SENE SONRA SU SORUNU İLE KARŞI KARŞIYA KALACAĞIZ

“ Bir de en büyük şey şimdi büyükşehirde bu eksikliği görüyoruz. Şimdi sanayi var. Bizim sanayi fabrikalarımız var. Yaklaşık 1300 tane büyük fabrika var fabrika var fakat dezavantajımız şu bizim fabrikaların vergi merkezi. İstanbul, Ankara ya da başka bir şehirde 1300 fabrikanın yaklaşık yarısından fazlasının vergi merkezi. Dışarıda fabrikanın getirdiği zorluklar bize kalıyor. Onları karşılamak için neden vergi merkezi önemli? Bunun için önemli. Fabrikalar ürettiklerinin yüzde yani karlarının yüzde altısını büyük şehrin hesabına yatırıyorlar. Şimdi veri merkezi burası olmadığı için genellikle İstanbul’a gidiyor. Ankara'ya gidiyor, başka şehre gidiyor. Biz eğer yapacağımız bir çalışma ile burada üreten, burada ürettikleri maddelerin karşılığı olan gelirlerinin yüzde altısını Büyükşehir hesabına yatırmış olsalar büyük şehirde daha büyük yatırım yapacak onun için bunun da tabii çalışması yapılması lazım. Biz tabi inşallah bir yetki verildiğinde başta sanayiye çevre ile ilgili sulama ile ilgili eğitimle ilgili eğitim bugün yerlerde sürünüyor. Yani Tekirdağ eğitimi yerlerde efendim sağlıkla ilgili bütün alanda gördüğümüz, yaşadığımız birebir yaşadığımız eksikler var. İnşallah onları Meclis gündeminde sesimizin yettiği kadar bir de sadece kendi partimizden değil, bütün partilerdeki arkadaşları da ikna ederek ve ortak bir hareketle Tekirdağ Trakya bazında ortak bir hareketle bunları Meclis gündemine getireceğiz. Olmazsa olmaz diye bunu anlatacağız. Parti başkanlarına başta olmak üzere anlatacağız ve çözmeye çalışacağız. Çözmemiz lazım. Neden eğer çözemezsek 10 sene sonra su büyük bir su sorunu ile karşı karşıya kalacağız. Sonra sen Trakya’yı planlayamazsın. Arkadaşlar işte gördüğünüz bir don oldu. Biz maydanoz Hatay'dan getirmek zorunda kaldık, 10 lirayı geçti bir demet maydanoz. Halbuki bu Trakya toprakları Trakya'ya insana yetecek, İstanbul'da yaşayanlara bile yetecek kadar zengin topraklar yani. Ama maalesef yeterince kullanılamıyor. Tarım Bakanlığı da bu konuda teşviği yeterli değil diye düşünüyoruz.”

Gündem Haberleri