BAYSALAN BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

Tekirdağlı Araştırmacı Gazeteci Yazar Şerif Baysalan, dün akşam saatlerinde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.Edinilen bilgiye göre kısmi felç geçiren...

BAYSALAN BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

Tekirdağlı Araştırmacı Gazeteci Yazar Şerif Baysalan, dün akşam saatlerinde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre kısmi felç geçiren Baysalan’ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Gazetecilik mesleğinde 51 yıllık geçmişe sahip Duayen Şerif Baysalan’ın geçirdiği rahatsızlık, meslektaşlarını ve sevenlerini hüzne boğdu. Edinilen bilgiye göre akşam saatlerinde rahatsızlanarak Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Şerif Baysalan’ın (72) beyninde pıhtı atması sonucu kısmi felç geçirdiği öğrenildi. Yapılan ilk müdahalenin ardından hastanenin yoğun bakım servisine yatırılan usta gazetecinin bilincinin açık olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Baysalan’ın rahatsızlığını öğrenen meslektaşları ve yakınları hastaneye akın etti. Baysalan’ın sağlık durumuyla ilgili detaylı değerlendirmenin, bir dizi tetkik ve MR çekilmesinin ardından yapılacağı öğrenildi.

ŞERİF BAYSALAN KİMDİR?

1947 yılında Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde dünyaya gelen Şerif Baysalan, “alaylı” yetiştiği gazetecilik mesleğinde 51 yıl boyunca onbinlerce haber, köşe yazısı, araştırma, kitap ve şehrin gelişimine katkı sağlayan işlere imza atmıştır. Uzun yıllar oyun yazarlığı yaparak tiyatro sahnesine de çıkan Baysalan, bir dönem aktif siyasetin içinde yer almış, bir çok derneğin kuruluş ve yönetimlerinde çalışmış, çevreci kimliğiyle de ön plana çıkmış bir isimdir.

Hayrabolu ilçesinde halen yayın hayatına devam eden “Hayrabolu Sesi Gazetesi” ve matbaasının kuruculuğunu yapan Baysalan, uzun yıllar Hürriyet Haber Ajansı’nın muhabirliğini ve Cumhuriyet Gazetesi’nin de fahri muhabirliğini yürüttü. Hayrabolu’da sonraki yıllarda “Özgür Gazete” ile “Rapor” gazetelerini çıkardı. Hayrabolu’yla ilgili yaptığı araştırmaları, Hayrabolu Belgeseli, Hayrabolu Köprüsü, Gelmişi-Geçmişi-Bugünüyle Hayrabolu, Saka Hüseyin (Türkçe-İngilizce), Hayrabolu 2005 Sorunlar-Çözümler-Öneriler, Muamma, Dönerkaya, 2013 Hayrabolu Almanak… kitaplarını yayınladı. Tekirdağ’da “Batı Yakası” gazetesini çıkararak her hafta okuyucusuyla buluştu. Tekirdağ ile ilgili Kral Yolu (Türkçe - İngilizce), Kaz Vakası, Rakoczi Şifalı Çamuru (Türkçe - Macarca) ve Tekirdağlı Kızçeler kitaplarını yayınladı.

Gündem Haberleri