VALİDEN İSTİKLAL MARŞI FIRÇASI

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, İstiklal Marşı'nın bilgidayardan eksik söylenmeye başlaması üzerine görevliyi fırçalayarak marşı 2 defa okuttu.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri kapsamında valilik önündeki Atatürk Anıtı'na...

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, İstiklal Marşı'nın bilgidayardan eksik söylenmeye başlaması üzerine görevliyi fırçalayarak marşı 2 defa okuttu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri kapsamında valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Buradaki törenlere Vali Aziz Yıldırım, Büyükşehir Başkanı Kadir Albayrak,  Başsavcı Vekili Soner Gül Garnizon Komutanı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve çok sayıda protokol üyeleri katıldı.

Törende İstiklal Marşı 3 defa söylendi. Saygı duruşundan önce bilgisayardan söylenen İstiklal Marşı bir süre sonra erken çalınınca durduruldu. Saygı duruşu yapıldıktan sonra İstiklal Marşı yarım olarak bilgisayardan kaldığı yerden başladı. Marşın bitmesinin ardından vali görevliyi yanına çağırarak fırçaladı ve marşın yeniden söylenmesini istedi.

Bu sefer ise marş bilgisayardan başlamadı ama vatandaşlar hepbirlikte söyledi. Vali Yıldırım tekrar görevlilere seslenerek marşın tekrarlanmasını  istedi. 3. Kez tekrarlanan marş öncesi cumhuriyetçi kadınlar seslerini yükselterek saygı duruşunda bulunulmasını istedi. Bunun üzerine saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı yeniden hatasız okundu. Vali Yıldırım'ın konuşmasının ardından tören son buldu. Vali Yıldırım'ın İstiklal Marşı'nı tekrar okutması ise vatandaşların takdirini topladı.

Gündem Haberleri