Aile Bakanlığı'ndan Mayıs 2024 Yardımları! Destekler Başlayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın mayıs ayı sosyal yardımlarını hangi tarihte ileteceğine dair araştırmalar sürüyor.

3 Mayıs itibariyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın destek ödemelerini hangi tarihlerde ülke genelindeki vatandaşları hesaplarına yatıracağına dair araştırmalar gerçekleştiriliyor. Mayıs ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağına ilişkin bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanmadı fakat geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak mayıs ayı sosyal yardımları için tahminler yürütülüyor. Destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da mayıs ayı sosyal yardımları için yapılan tahminleri yakından takip ediyorlar.

Mayıs Ayı Sosyal Yardım Tarihleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayı destek ödemelerinin ne zaman verileceğine ilişkin bilgilendirmede bulunmasa da önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yapılan tahminlere göre gelecek hafta itibariyle sosyal yardımların başlaması bekleniyor. 10 Mayıs civarında hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL'den başlayan ve 1250 TL seviyesine kadar ulaşan aile destek paketi ödemelerinin iletileceği düşünülürken, 15 Mayıs’ta hanesinde bakıma muhtaç kişi bulunanlara 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı, 15-20 Mayıs tarihleri arasında da dar gelirli hanelere destek olabilmek için ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanacağı düşünüyor. Sosyal yardım ödemeleri verildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlanacak.

Sosyal Yardımlar Temmuz 2024 Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın mayıs ayı destek ödemelerini gelecek hafta itibariyle başlaması beklenirken, sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar ödemelerin ne zaman yapılacağının yanı sıra gerçekleşecek artış miktarını da merak ediyorlar. Yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları önümüzdeki süreçlerde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından memur maaş zammı netlik kazanacak. Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da memur maaş zammının belli olmasının ardından destek ödemelerindeki artışlara ilişkin açıklamalar yapacak.

Güncel Haberleri