Dar Gelirlilere Destek! Kartlara Toplam 5 Milyon 313 Bin TL Yattı

Düşük gelirli vatandaşlara sağlanan desteklerin detaylarına ilişkin ülke genelindeki farklı belediyeler bilgilendirmede bulunmaya devam ediyorlar.

1 Mayıs itibariyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ay boyunca sağlayacağı sosyal yardımların detayları ile ilgili araştırmalar gerçekleştirilirken, mayıs ayının ilk gününde farklı belediyelerin sağladığı destekler de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyular yakından takip edilirken, Mersin Büyükşehir Belediyesi de dar gelirlilere sunulan desteğin detayları ile ilgili açıklamada bulundu.

Dar Gelirlilere Destek Verildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre Halk Kart uygulamasıyla temel ihtiyaç ve gıda maddelerinin alınması için dar gelirli vatandaşlara destek sunuldu. Nisan ayında toplam 9471 kişi söz konusu destekten yararlanırken, desteğin ayrıntılarına dair Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuruda:

’’Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi; dar gelirli ailelere destek olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin, Mersin’de yaşayan dar gelirli ailelere destek sağladığı Halk Kart’ın Nisan ayı tutarları, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yurttaşların hesaplarına yatırıldı. Temel ihtiyaç ve gıda maddelerinin alınması için kullanılabilen Halk Kart uygulamasıyla dar gelirli vatandaşların aile bütçesine katkı sağlanırken, bu alış verişin yapıldığı anlaşmalı yerel market ve bakkallara da destek olunuyor. Büyükşehir Halk Kart uygulamasından, Nisan ayında toplam 9 bin 471 kişi yararlandı. Halk Kart Nisan ayı tutarları kapsamında 5 bin 967 kişinin hesabına 450 TL, 3 bin 504 kişinin hesabına ise 750 TL olmak üzere, 9 bin 471 kişinin hesabına toplam 5 milyon 313 bin 150 TL yatırıldı’’ denildi.

2024 Mayıs Destek Programları

Dar gelirlilere ve esnafa destek olabilmek için Mersin Büyükşehir Belediyesi destek sunarken, yurt çapındaki farklı illerde yaşayan vatandaşlar da belediyelerin destek programlarını merak ediyorlar. Bu çerçevede, mayıs ayı boyunca farklı destek programları hayata geçiriledikçe belediyeler resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlayacaklar.

Güncel Haberleri