Yaşlı ve Engelli, SED, Evde Bakım! Sosyal Yardım 4 Aylık Zam Oranı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun dün itibariyle nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından sosyal yardımlardaki artış oranları merak konusu oldu.

Temmuz ayında altı aylık enflasyon verisine göre milyonlarca emeklinin ve memurun maaşına zam yapılacak. Emeklilerin ve memurların maaş zammının yanı sıra, sosyal yardımlardaki artışlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun dün saat 10'da nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı ile emekli ve memur maaşları hesaplamalar gerçekleştirilirken, toplumun farklı kesimlerinde bulunan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım programlarından yararlanan vatandaşlar da destek ödemelerindeki artışların miktarını merak ediyorlar.

Sosyal Yardımlar 2024 Temmuz Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayında emekli ve memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından evde bakım maaşında, sosyal ve ekonomik destek ödemesinde, yaşlı ve engelli aylıklarında artışa gidecek. Söz konusu az zam oranı ocak ayında olduğu gibi memur maaş katsayısına göre belirlenecek. Bu çerçevede, ocak, şubat, mart ve nisan enflasyon rakamlarına ilişkin Türkiye İstatistik Kurumu'nun yaptığı açıklamalara göre yılın ilk dört aydaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları ise önümüzdeki ayların ilk günlerine duyurulacak. Söz konusu enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından memur ve emekli maaşlarındaki artışlar belli olacak. Memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş destek ödemelerindeki artışlara ve güncel tutarlarına ilişkin bilgilendirmede bulunacak.

Destek Ödemeleri Ne Kadar Zamlanacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayında evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine memur maaş katsayısına göre zam yapması beklenirken, mayıs ayının ilk günlerinde sosyal yardımların hangi oranda zamlaracağına dair tahminler yürütülüyor. Yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, memur maaşlarının yüzde 25'e yakın civarda artacağına dair tahminler bulunuyor. Bu durumda, sosyal yardımlarda yüzde 25'e yakın artış hayata geçebiliriz. Haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerde duyurulmasının ardından sosyal yardımlardaki artış için daha net bir tablo ortaya çıkacak.

Güncel Haberleri