Edirne'de Öğrenciler Origamiden Uçak Yaptı

Yüksel Yeşil İlkokulu öğrencileri ve Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programı öğrencileri, origamiden uçak yaptı.

"Cumhuriyet'imizin 100. yılında 100 uçak" projesi kapsamında, ilkokulun çok amaçlı salonunda düzenlenen programda konuşan Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mukadder İğdi Şen, 2015'de öğrenci almaya başlayan programın sektöre uçak teknikeri yetiştirdiğini söyledi.

Öğrencilerin 3 dönem okulda eğitim gördüğünü, bir dönem de havacılık sektörü firmalarında staj yaptığını belirten Şen, "Mezunlarımız havayolu firmalarında, havalimanlarında, uçak bakım ve havacılık firmalarında çalışarak havacılık sektörüne aktif olarak destek vermektedirler." dedi.

Şen, geleceğin büyükleri olan öğrencilere havacılık bilinci aşılamak ve sektöre ilgi uyandırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini dile getirdi.

Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğunun faaliyetlerinin anlatıldığı programda öğrencilere origamiden uçak yapımı konusunda bilgi verildi.

Daha sonra sınıflarına geçen öğrenciler, origamiden uçak yapma yarışması düzenledi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Gündem Haberleri