Emin Ger, Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Başcazgırlık Görevini Üstlenecek

Emin Ger, uzun yılların ardından Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başcazgırlık görevini devralacak. 15 yıldır er meydanlarında manileriyle seyirciyi coşturan Ger, bu önemli geleneği sürdürmeyi ve genç cazgırları yetiştirmeyi hedefliyor.

Emin Ger, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başcazgırlık görevini üstlenecek olan bir güreşçi. Şükrü Kayabaş'tan bu görevi devralacak olan Ger, uzun yıllar boyunca bu önemli geleneği sürdürmek istiyor. Ger, 15 yıldır er meydanlarında cazgırlık yapıyor ve manileriyle izleyicileri coşturuyor. Kırkpınar'da uzun yıllar başcazgır yardımcılığı yapmış olan Antalyalı Ger, artık başcazgırlık görevini üstlenmek için heyecanlı.

Emin Ger: Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Başcazgırlık Geleneğini Sürdürmeye Hazır

Emin Ger, usta cazgırların izinden giderek gençlere de bu mesleği öğretmeyi ve geleneği sürdürmeyi hedefliyor. Sarayiçi Er Meydanı'nda görev yapmanın büyük bir gurur olduğunu ifade eden Ger, bu görevi bir bayrak yarışı olarak görüyor. Önceki ustası Mehmet Tura'ya Allah'tan rahmet dileyen Ger, manevi babası olarak gördüğü Şükrü Kayabaş'a da uzun ömürler temennisinde bulunuyor.

Başcazgırlık görevini üstlenme sevincini dile getiren Ger, Edirne Belediye Başkanı, büyükler ve federasyonun onayıyla bu görevi yapacaklarını belirtiyor. Güreş seyircisinin ve jürinin de onayıyla güreşe değer katmak için hazır olduklarını vurgulayan Ger, bu fedakar görevi uzun yıllar boyunca yapmaya devam edeceklerini söylüyor.

Gündem Haberleri