Dünya Şampiyonu Sanayide Çıraklık Yapıyor

Tekirdağ'da, yüzme sporunda, katıldığı yarışmalarda serbest dalışta 2'si dünya şampiyonluğu, 9 madalya kazanan milli sporcu Hamza Varol (17), ailesine yük olmamak için boş zamanlarında sanayideki oto tamirhanesinde çıraklık...

Tekirdağ'da, yüzme sporunda, katıldığı yarışmalarda serbest dalışta 2'si dünya şampiyonluğu, 9 madalya kazanan milli sporcu Hamza Varol (17), ailesine yük olmamak için boş zamanlarında sanayideki oto tamirhanesinde çıraklık yapıyor. Kullandığı ekipmanların parasını çalışarak çıkaran Varol, gün içerisinde çalışıp, iş çıkışı da antrenman yaptığını belirterek, bunun performansına da olumlu yansıdığını söyledi.

Hamza Varol, çocukluk yıllarından beri yaptığı yüzme sporunda 2 yıl önce serbest dalış branşına yöneldi. Varol, kısa sürede milli takımı seçilerek Türkiye'de katıldığı şampiyonlarda 2 altın, 2 gümüş madalya kazandı. Varol, geçen yıl haziran ayında Sırbistan'da düzenlenen Serbest Dalış Havuz Gençler Dünya Şampiyonası'nda farklı kategorilerde 2 altın, 3 gümüş madalyanın sahibi oldu. Bugüne kadar su altı branşında 9 madalyaya ulaşan genç sporcu, uluslararası yarışmalarda derecelerine yenilerini eklemek istiyor.

'BABAMA YÜK OLMAK İSTEMEDİĞİM İÇİN ÇIRAKLIK YAPIYORUM'

Annesi ev kadını, babası ise bir fabrikada çalışan Hamza Varol, girdiği üniversite sınavının ardından yaptığı tercihin sonucunu bekliyor. Hamza Varol, yaz tatilinde, yaptığı sporun malzemeleri pahalı olduğu için ailesine yük olmamak için sanayi sitesinde bir oto tamircisinde çalışıyor

İŞYERİ SAHİBİ: HAMZA’YA ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERİYORUZ

Tamirhanenin sahibi Faik Yiğit, “Hamza'nın geliş hikayesi. Hamza abisiyle babasının arabasını getirdi buraya ilk önce. Orada bir muhabbetimiz oldu. Benim kızım da yüzücü. Beraber de yüzüyorlar. Oradan bir tanışıklığımız da var. Babasının arabasının getirdiğinde ‘ya abi ben bu işe çok meraklıyım bana bu işi öğretir misiniz’ dedi. Biz de ‘öğretiriz tabii dedik, yardımcı oluruz’ Yani başlangıç öyle. Hamza'yı daha önceden çok muhabbetimiz olan biri değil ama gerçekten çok efendi çok düzgün bir çocuk. O yüzden kabul ettik. Geldi. Çalışıyor. Yani bir aydır da yanımızda aşağı yukarı. Ve çok çabuk öğreniyor. Gerçekten çok çabuk öğreniyor. Vallahi biz elimizden geldiği gayreti göstereceğiz yani. Maddiyat olarak da zaten destekliyoruz kendisini işte durumu iyi olan arkadaşlara söylüyoruz. Böyle böyle bizim bir dünya şampiyonumuz var. Buna bir yardımcı olalım. En azından malzemesiydi, masrafıydı vesaire. Öyle birkaç arkadaşımızla görüştük daha tam net olarak bir dönüş alamadık ama inşallah güzel bir dönüş alırız. Ukraynalı bir müşterimiz var. Denis isminde yani Türkçesi yok İngilizce ve Rusça konuşuyor. Hamza’nın da İngilizcesi güzel olduğu için güzel anlaştılar o gün. Yani Hamza'ya anlattı arabasındaki sıkıntıyı. Hamza da bize söyledi. Biz de yaptık gönderdik” dedi.

‘HAMZA’YI ANTRENMANLARI OLDUĞU İÇİN YORMUYORUZ’

Hamza’nın ustası Mutlu Uygun, “İşimizi severek yapıyoruz. Hamza kardeşim yanımıza başladı. Bu meslekte meraklı baya ona kendi bilgilerimizi aktarmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda buradan çıktıktan sonra antrenmanları var onu yormadan birlikte bu işi devam ettiriyoruz. Hamza'nın performansı çok güzel. Çok meraklı bir çocuk. Hemen öğreniyor, çabuk kapıyor her şeyi geleceğini parlak görüyorum Hamza’nın” dedi.

‘YAPTIĞIM SPORUN DA PAHALI OLMASINDAN ÖTÜRÜ BU İŞE BAŞLADIM’

Hamza Varol, “17 yaşındayım. İstanbul doğumluyum fakat 2 yaşımdan beri Tekirdağ'da yaşıyorum. 7-8 senelik profesyonel yüzme hayatımdan sonra ardından dalış kariyerime başladım. Ondan sonra da dünya şampiyonluklarından sonra yazın daha doğrusu boş vakitlerimi değerlendirmek istedim. Bu şekilde de hem aileme yük olmadan kendi harçlığımı çıkartarak bu yaptığım sporun da pahalı olmasından ötürü bu işe başladım, çırak olmaya heves ettim” dedi.

‘HEM ÇALIŞIYOR HEM DE İDMANLARINI AKSATMIYOR’

Varol, “Sabah benim belirli bir programım var. 7:30’da kalkıyorum. 8:30  gibi kahvaltım ediyor iş yerime geliyorum. İş yerinde çalışmaya başladıktan sonra beş buçuk gibi buradan çıkıp altıdaki antrenmanıma gidiyorum. Yaklaşık bir buçuk iki saat süren antrenmanımdan sonra da eve geçtikten sonra 9:00 gibi akşam yemeğimi yiyip direkt yatıp sonra tekrar rutin olarak devam ediyorum” dedi.

MADDİ İMKANI OLANAK VERMEDİĞİ İÇİN SANAYİDE ÇALIŞIYOR

Varol, “Şimdi bizim sporumuz çok pahalı. Yurt dışında çok değer gören bir spor. Fakat Türkiye'de o kadar insanların ilgisini çekmiyor. Benim de bu hani yaşta elde ettiğim dereceler aslında serbest satış camiasına çok büyük çok iyi dereceler. Fakat yaşımızın da küçük olduğundan dolayı pek de desteklenmiyoruz. İşte hani kendi harçlığımı çıkartayım. Babam da birazcık oradan versin. Toplu bir şekilde hani yakınlarımızdan da destek alarak biz kendime ait özel, işte materyalleri toplamaya çalışıyoruz. Çırak olmamın da sebebi hem merakım olması hem de işte dediğim gibi biz üç kardeşiz. Babama fazla yük olmadan kendimi bu şekilde hani geçindirmeye çalışıyoruz” dedi.

Tekirdağ Haberleri