Bakanlık Bugün Duyurdu! Binlerce Kişi Başvuruda Bulundu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Gençlik Fonu başvuru sayıları ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Mayıs ayına çok az bir süre kala gelecek ay sağlanacak olan destek ödemelerine dair araştırmalar sürerken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da nisan ayının son günlerinde farklı destek programları ile ilgili peş peşe bilgilendirmede bulunuyor. Bu çerçevede, faizsiz evlilik kredisi ile ilgili gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, Aile ve Gençlik Fonu başvuru sayısı ile ilgili bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden açıklama yapıldı.

Aile ve Gençlik Fonu Başvuruları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in iİslahiye ile Nurdağı ilçelerinde toplam 7888 çift faizsiz evlilik kredisi için başvuruda bulundu.48 ay vadeli iki yıl geri ödemesiz 150.000 TL tutarındaki evlilik kredisi ile ilgili bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuruda:

’’Aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimlerine destek sağlanmasına yönelik kaynağın oluşturulması amacıyla Aile ve Gençlik Fonu kuruldu. Fon kapsamında, "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" hayata geçirildi. Proje ile evlenmeyi planlayan çiftlere, ekonomik, psikolojik ve sosyal destekler sunularak evliliklerinin daha sağlam bir temele oturmasına yardımcı olunması hedefleniyor. Söz konusu projeye başvurular 15 Şubat'ta "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alınmaya başlandı. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerden başvurusu onaylanan çiftlere, 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği veriliyor. Aynı zamanda çiftlere, evlilik öncesi ve sonrası eğitimle danışmanlık hizmetleri de sağlanıyor’’ denildi.

Aile Bakanlığı Mayıs 2024 Destekleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Gençlik Fonu başvuru sayısı ile ilgili resmi internet sitesi üzerinden açıklamada bulunurken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın mayıs ayında sağlayacağı sosyal yardımlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayında aile destek paketi, sosyal ve ekonomik destek ödemesi, evde bakım maaşı gibi çeşitli destekleri 10-20 Mayıs tarihleri arasında iletebilir. Söz konusu destekler verildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlanacak.

Yaşam Haberleri