Çiftçilere 92 Milyon TL Destek! Nisan Sonunda Müjde Geldi

Ülke genelindeki farklı şehirlerde bulunan Tarım ve Orman Müdürlükleri tarımsal desteklere dair açıklamalarda bulunma devam ediyorlar.

Tarım ve Orman Bakanlığı nisan ayının üçüncü tarımsal destek ödemesini geçtiğimiz hafta cuma günü yurt çapındaki çiftçilerin hesaplarına yatırdı. Söz konusu tarımsal destek ödemesinin iletilmesinin ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlandı. Nisan ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi 7 farklı alt başlıktan oluşurken, ülke genelindeki farklı şehirlerde bulunan üreticiler de tarımsal desteklerin alt başlıklarını, ödeme tutarlarını da merak ediyorlar. Bu kapsamda, Tarım ve Orman İl Müdürlükleri de sosyal medya hesaplarından ve resmi internet siteleri üzerinden yayınladıkları duyurular ile bilgilendirmede bulunuyorlar.

Çiftçilere Destek Ödemesi 2024 Nisan

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Aksaray'da 92.211.599 TL tarımsal destek ödemesi iletildi. Buzağı desteği ve çiğ süt desteği çerçevesinde ödemeler gerçekleştirilirken, söz konusu desteklerin sağlanmasının ardından Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapıldı. Buzağı ve süt desteğinin ödemeleri TC kimlik numarasının son hanesi 0 ile bitenlere 26 Nisan'da verilirken, 2-4 ile bitenlere 3 Mayıs'ta, 6-8 ile bitenlere 10 Mayıs tarihinde iletilecek.

Mayıs 2024 Tarımsal Destek Ödemeleri

Nisan ayının son günlerine doğru yaklaşırken Tarım ve Orman Bakanlığı'nın nisan ayının üçüncü tarımsal destek ödemesini iletmesinin ardından Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de tarımsal destek ödemesinin ayrıntılarına ilişkini açıklamada bulunurken, ülke genelindeki farklı şehirlerde bulunan üreticiler de tarımsal desteklere dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı mayıs ayında da tarımsal destek ödemelerini çiftçilere iletecek. Cuma günleri tarımsal destek ödemeleri verilmesi beklendiği için farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemeleri mayıs ayında da cuma günleri çiftçilere verildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Yaşam Haberleri