Maaşlara Mayısta Yüzde 27 Zam! En Düşük Maaş 28 Bin TL Oldu

Maaş zamlarına dair mayıs ayının ilk günlerinde açıklamalar gelmeye devam ederken, çalışanlar da araştırmalar gerçekleştiriyorlar.

Emekliler ve memurlar güncel enflasyon verileri üzerinden temmuz ayında gerçekleşecek maaş artışına dair araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Temmuz ayında milyonlarca emeklinin ve memurun maaşının hangi oranda zamlanacağı mayıs ayında da güncemin ilk sıralarında yer alırken, emekli ve memur maaşlarının yanı sıra geçtiğimiz aylarda olduğu gibi mayıs ayında da ülke genelindeki farklı belediyelerde çalışan personellerin maaş zamlarının belirlenmesi ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için belediye yönetimleri ve sendikalar arasında görüşmeler gerçekleştiriliyor. Söz konusu görüşmeler neticesinde anlaşmalar sağlandıkça toplu iş sözleşmelerine ve ek protokollere dair belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyu bilgilendiriliyor.

Maaşlara Yüzde 27 Zam Geldi

Mayıs ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ülke genelindeki farklı belediyelerde çalışan personeller belediye yönetimleriyle sendikalar arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmelerinden ve ek protokollerden çıkacak neticeleri merak ediyorlar. Bu çerçevede, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nde ve KASKİ'de çalışanların maaşlarına zam yapıldı. Gerçekleşen artış neticesinde belediyede ve KASKİ’de çalışan şirket işlerinin en düşük maaşı yüzde 27 oranında artarak 28.000 TL’ye çıkarken, kadrolu işleri maaşı da en düşük 35.000 TL oldu. Maaş zammı ile ilgili açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel:

“Büyükşehir Belediyemiz ve KASKİ’de KHK kapsamında çalışan mesai arkadaşlarımızın en düşük maaşını %27 zam yaparak 28 bin TL’ye çıkarıyoruz. Kadrolu işçilerimizin maaşını da yeni sözleşmemizle en düşük 35 bin TL yapıyoruz. Bayram ikramiyemizi de artıracağız. Bunu da sizlere açıklayacağız. İnşallah devamında yapacağımız iyileştirmelerle mesai arkadaşlarımızın yaşam standardını daha da yukarı taşıyacağız. İnşallah Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak kuracağımız o muhabbet, birlik ve beraberlik tüm şehrimize sirayet edecek. Bu anlayışla inşallah yeni Kahramanmaraş’ı 6 Şubat öncesinden daha iyi koşullara kavuşturacağız. Benim çalışma arkadaşlarıma güvenim tam” dedi.

Belediye Maaş Zamları Mayıs 2024

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi maaş zammı ile ilgili resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuru ile bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı belediyelerde çalışan personeller de maaş zamlarını ve sosyal haklardaki iyileştirmelere dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Mayıs ayının son günlerine kadar belediye yönetimleri ile sendikalar arasında maaş zamları ve sosyal haklarda iyileştirmeler için anlaşmalar sağlandıkça yeni duyurular gelebilir.

Yaşam Haberleri