Bugün sevgiler günü ama onlar dertli

Bugün sevgiler günü ama onlar dertli
FERHAT AKGÜNTekirdağlı Çiçekçi Hüseyin Hacıoğlu, “Daha önce 1 TL’ye aldığımız bir çiçeği 1.5 TL’ye satarken, şuan 2 TL’ye almış olduğunuz bir çiçeği aynı kar marjı ile yani 3 TL’ye satamıyorsunuz. Çünkü...

FERHAT AKGÜN

Tekirdağlı Çiçekçi Hüseyin Hacıoğlu, “Daha önce 1 TL’ye aldığımız bir çiçeği 1.5 TL’ye satarken, şuan 2 TL’ye almış olduğunuz bir çiçeği aynı kar marjı ile yani 3 TL’ye satamıyorsunuz. Çünkü insanların alım gücü düşmüş durumda ” Dedi.

‘İNSANLARIN ALIM GÜCÜ DÜŞMÜŞ DURUMDA’

14 Şubat Sevgililer Günü olmasına rağmen vatandaşların alım gücü düşmesi nedeniyle çiçek satışlarının düşük olduğunu ifade eden Tekirdağlı Çiçekçi Hüseyin Hacıoğlu, “Sevgililer Günü çiçekçiler açısından bir bayramı ifade ediyor. Her anlamda bütün çiçek gruplarını çeşitli görsellerle birlikte süslenip müşterinin beğenisine sunulduğu özel gün bunlar. Pandemi dönemiyle başlayan piyasada bir daralma söz konusu. Zaten biz çiçekçiler olarak kendimizi bu duruma hazırlamıştık. Geçmişte sıkıntısını da yaşadık. Fakat bu son dönemde ekonomideki çıkmazlarla birlikte maliyetlerin inanılmaz artmasına mukabil sıkıntılı bir durum oldu. Şöyle söyleyeyim; daha önce 1 TL’ye aldığımız bir çiçeği 1.5 TL’ye satarken, şuan 2 TL’ye almış olduğunuz bir çiçeği aynı kar marjı ile yani 3 TL’ye satamıyorsunuz. Çünkü insanların alım gücü düşmüş durumda. Ama ümidimizi koruyoruz. Düzelir diye bekliyoruz. Ekonomi politikaları durumundan da hükümetin bu dönemde nasıl bir açılım yaparak insanları, esnafı rahatlatacağını öngöremiyoruz. Ama ümidimiz o yönde. İnşallah biran önce bu sıkıntılar düzelir diye bekliyoruz. “dedi.

‘ELEKTRİK İŞLETMELERDE CİDDİ MALİYET OLUŞTURUYOR’

Elektrik faturalarının maliyetlerini arttırdığını belirten Hacıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Elektrik tüketimi ile ilgili maliyetler hakkında çok bir şey söylemeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Hanelerdeki tüketimle beraber zaten yüzde 120’nin üzerinde bir artış söz konusu. İşletmelerde de bu çok ciddi bir maliyet oluşturuyor. Bizden ziyade ana üretici dediklerimizde ithal ağırlıklı ürünler var. İthalat maliyetlerinde de ciddi artışlar var. Biz zaten küçük işletmeler olarak 500 TL’lik fatura bugün 1500 TL geliyorsa bu çok ciddi bir sıkıntının önümüzde durduğunu, hatta daha da artacağını gösteriyor. Kaygılıyız. Ama ümidimizi koruyoruz. İnşallah doğru bir vizyonla, yeni politikalarla memleket layık olduğu refah seviyesine ulaşır diye ümit ediyoruz”