Asyaport'ta bir ilk yaşandı

Asyaport'ta bir ilk yaşandı
Türkiye’nin en büyük konteyner limanı Asyaport, yine bir ilki gerçekleştirdi. MSC INGY ve MSC REEF isimli konteyner gemileri, aynı anda Asyaport’a yanaşarak bir ilke imza attılar.MSC INGY ve MSC REEF isimli gemiler, aynı anda Türkiye’nin...

Türkiye’nin en büyük konteyner limanı Asyaport, yine bir ilki gerçekleştirdi. MSC INGY ve MSC REEF isimli konteyner gemileri, aynı anda Asyaport’a yanaşarak bir ilke imza attılar.

MSC INGY ve MSC REEF isimli gemiler, aynı anda Türkiye’nin ilk transit konteyner limanı olan Asyaport’a yanaştı. Böylece, Türkiye’de ilk defa aynı anda bir operasyonla 400 metrelik gemiler bir limana yanaşmış oldu. Deniz Haber Ajansı'nın edindiği bilgilere göre, Asyaport’ta 23 Kasım 2021 tarihinde yine bir sürpriz yaşanacağı öğrenildi.

Asyaport Planlama Müdürü Kaptan Gökmen Azaklı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 2021 yılını 1 milyon 800 bin TEU işlem hacmiyle tamamlamayı hedeflediklerini söylemişti.

398.45 metre uzunluğunda, 59.08 metre genişliğindeki Liberya bayraklı MSC REEF konteyner gemisi, 2016 yılında inşa edildi. 399.97 metre uzunluğunda, 58.84 metre genişliğindeki Liberya bayraklı MSC INGY konteyner gemisi ise, 2016’da inşa edildi.

ASYAPORT 2015 YILINDA HİZMETE GİRDİ

Asyaport, Mediterranean Shipping Company (MSC) grubunun liman yatırımları şirketi Global Terminal Limited (GTL) ile Soyuer ailesinin konteyner limanı işletmesi amacıyla kurmuş olduğu Asyaport Liman A.Ş. tarafından Tekirdağ’da 2015 tarihinde hizmete girmişti.

Türkiye’nin ilk transit konteyner limanı (Hubport) olan Asyaport, 18 metre derinliğe kadar toplam 2010 metre rıhtımı ve yıllık 2,5 milyon TEU’ya varacak kapasitesi ile dünya ölçeğinde bir liman konumunda. Asyaport, denizyolu, karayolu ve demiryolu bağlantıları ile bölgesinde bir lojistik merkez olarak gelişen Tekirdağ’ın iş ve çalışma yaşamına bin 200 kişilik istihdam kapasitesi ile katkı sağlıyor. Asyaport’un işlem hacminin yüzde 99’u konteyner, yüzde 1’i dökme yüklerden oluşuyor.