Hayrabolu'dan Çıktı Tayvan'da Star Oldu

Hayrabolu'dan Çıktı Tayvan'da Star Oldu
Tekirdağ'dan Tayvan televizyonlarına uzanan şöhret dolu bir yolculuk... Uğur Rıfat Karlova'nın hayatı 16 yıl önce Türkiye'de yaşarken aldığı bursla tamamen değişti. Sokakta yürürken keşfedilip hayatı 1 günde değişen Karlova,...

Tekirdağ'dan Tayvan televizyonlarına uzanan şöhret dolu bir yolculuk... Uğur Rıfat Karlova'nın hayatı 16 yıl önce Türkiye'de yaşarken aldığı bursla tamamen değişti. Sokakta yürürken keşfedilip hayatı 1 günde değişen Karlova, artık Tayvan'ın en tanınmış şovmeni.

Uğur Rıfat Karlova'nın ilkokul yılları Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde geçti. Ortaokulu Tekirdağ Özel Lisesi'nde okudu ve sonrasında turizm alanına ilgi duyduğu için Tekirdağ Turizm Otelcilik Lisesi'ni tercih etti. Üniversite öğrenimini ise Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksek Okulu'nda Almanca turizm otelcilik bölümünde tamamladı. Bu zaman zarfında yaz aylarını Alanya'da bulunan seyahat acentelerinde rehberlik yaparak değerlendirmeye başladı. 2002 yılında yeniden üniversite sınavını kazanıp bu kez Ankara DTCF’de Sinoloji (Çince) bölümüne girdi. Yaz aylarında çalışarak, kış aylarında ise okuyarak üniversite hayatını sürdürdü. 2006 senesinde Tayvan bursu kazanmayı da başaran Karlova, Tayvan Ulusal Normal Üniversitesi siyaset bilimi bölümünde yüksek lisans yapmaya hak kazanınca Tayvan macerası başlamış oldu.

YOLDA YÜRÜRKEN KEŞFEDİLDİ

Bir yabancı olarak Tayvan'da televizyon ve gösteri dünyasının içine girmeyi nasıl başardığını anlatan Karlova, “Açık söylemek gerekirse Tayvan’da ünlü olmak gibi bir hedefim yoktu. Ben de tüm diğer yabancı öğrenciler gibi okula gidip Çince öğreniyordum” deyip hikayesini şu sözlerle anlattı:

"Bir gün yolda devlet kanalına belgesel hazırlayan yapımcılar beni çevirdi ve Tayvan tarihinde tanınmış bir yabancı olan George Leslie Mackay rolü için beni düşündüklerini söylediler. Daha önce adını dahi bilmediğim kişiyi araştırınca gerçekten çok benzediğimizi gördüm ve teklifi kabul ettim. Sonra yeni yapımcılar ve TV çevresindeki diğer şirketler beni programlarına konuk olarak çağırmaya başladı. Birkaç ay sonra kendimi hem okuyan hem de TV dünyası içinde koşturan biri olarak buldum. Bu sektörde şansımı denemek için daha fazla çabalamaya başladım. Önce 'Eğlencesever' adlı bir gezi programını sundum. Program sayesinde hem geniş kitlelerce tanındım hem de 2012 yılında Tayvan’ın Emmy ödülü olarak bilinen 'Altın Çan En İyi Gezi Sunucusu' ödülünü kazandım. Bu ödülü Tayvan televizyon tarihinde kazanan ilk yabancı olmam bana yeni kapılar açtı."

'YABANCILARI HEP AMERİKALI SANIYORLAR'

Tayvan'ın yoğun olarak Çin kültürü altında yaşayan bir ülke olduğunu, bu yüzden de oldukça farklı inanışları, örf ve adetlerinin olduğuna değinen Uğur Rıfat Karlova, “Mesela 4 rakamı Çincede ölüm ile aynı ses tonuna sahip olduğu için bazı asansörlerde 4 rakamı bulunmuyor. Hatta evlerin 4'üncü katları daha ucuza satılıyor. Tayvanlılar yemek sırasında beklemeyi inanılmaz seviyorlar. Bazen ufak bir yiyecek için bir saat bile bekleyebiliyorlar" bilgisini paylaştı.