Sürekli Göç Veren İlçede Göçü Böyle Tersine Çevirecekler

Sürekli Göç Veren İlçede Göçü Böyle Tersine Çevirecekler
FERHAT AKGÜNHayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı koltuğuna ikinci kez oturan Hayrabolu Eski Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, sürekli göç veren Hayrabolu’da tarıma dayalı sanayi ile birlikte göçü tersine çevireceklerini...

FERHAT AKGÜN

Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı koltuğuna ikinci kez oturan Hayrabolu Eski Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, sürekli göç veren Hayrabolu’da tarıma dayalı sanayi ile birlikte göçü tersine çevireceklerini kaydetti. Süleymanpaşa Hayrabolu yolunun gelecek yıl bitmesini temenni ettiklerini ifade eden Altayoğlu, bu projeye Hayrabolu-Babaeski yolunun da hızlı bir şekilde eklenmesi gerektiğini kaydetti.

Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası Fehmi Altayoğlu, Hayrabolu’da tarımın yanında sanayinin de gelişimi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tekirdağ Odak Haber’e konuşan Altayoğlu, ticaret ve sanayi odası olarak yapacaklarını anlattı.

TEMEL HEDEFİMİZ GÖÇ VEREN HAYRABOLU TEKRAR GELİŞEN BÜYÜYEN BİR HAYRABOLU OLMASINI SAĞLAMAK

Altayoğlu: Geçen ekim ayında oda organ seçimlerimizi tamamladık. Seçimlerimizden sonra görev dağılımlarını bitirdik. Meclis üyelerimizin takdiri ile Hayrabolu Ticaret Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildim. Geçtiğimiz dönemki yönetim kurulu Başkanımız Mehmet Başol'u da meclis başkanlığına seçerek görevlerimize başladık. Temel hedefimiz daha önce de yapmış olduğumuz oda başkanlığı görevimizde olduğu gibi ilçemizin ekonomik ve sosyal anlamda en iyi seviyeye getirmek için bütün çalışma arkadaşlarımızla beraber bir görev yürüteceğiz. Bunlar için de yeni dönemde yeni kararlar alarak bir yol haritası çiziyoruz. Tahmin ediyorumki Aralık ayından sonra yeni yılla beraber çalışmalarımızdaki bütün yol haritamız belli olacak. Buradaki temel hedefimizde göç veren Hayrabolu’yu bu göç verme konusunu durdurup tekrar nüfusu artan gelişen büyüyen bir Hayrabolu olmasını sağlamak. HAYRABOLU YOLUNUN GELECEK YIL TAMAMLANMIŞ OLMASI GEREKİYOR Altayoğlu: Bununla ilgili olarak organize sanayi bölgemizin müteşebbis heyetinde de görev alıyoruz ve orada da büyümesi için mevcut yönetim kurulu bölge müdürlüğü bütün gayretiyle çalışıyor. Biz de onları bu büyüme konusunda elimizden geldiğince destekliyoruz, desteklemeye devam edeceğiz. Tahmin ediyorum ki bir yıl sonra bölgemizdeki büyüme hamleleri, arsaların tekrar satılması, pay edilmesiyle beraber yeni fabrika alanları yeni ticaret alanları oluşturacak. Bu da bizde işsizliği ciddi anlamda kesecek diye düşünüyoruz. Süleymanpaşa Hayrabolu bölünmüş yol projesi 2017 yılında ihale edildi. Şu ana kadar Hayrabolu merkezden Karacamurat ayrımına kadar yaklaşık 22 kilometresi iki çarpı iki şeklinde tamamlandı. Bir ile Yağcı mevkiinde yol inşaatı devam ediyor ama yolun en çok kazalarının olduğu bölge kaldı zaten. Şu an yaklaşık Bıyıkali ayrımıyla, Karaca, Murat arasındaki 10 kilometrelik mesafe bu mesafede bir takım sıkıntılar olduğunu, elektrik idaresi ile karayolları arasında onu biliyoruz. Bu problemlerin çözüldüğü söyleniyor. Gelecek yıl muhakkak bunların tamamlanıp yolun bütünleştirilmesi gerekiyor.

HAYRABOLU BABAESKİ BÖLÜNMÜŞ BİR AN ÖNCE İHALE EDİLİP YAPILMASI LAZIM

Altayoğlu: Süleymanpaşa Hayrabolu otoyolu bölünmüş yolu tek başına tabii ki çok büyük bir rahatlık. Çok büyük bir güç İlçemiz içinde Süleymanpaşa içinde ama bunun bundan sonra kalanını devam ettirmek zorundayız. Burada biz ticaret sanayisi olarak, odalar birliğinde de, bakanlıklarda da, bütün milletvekillerimize de yerel siyasetçilere de tek söylediğimiz bundan sonra Hayrabolu'dan E-5 aksına kadar olan Hayrabolu Babaeski bölünmüş bir an önce ihale edilip yapılması yönünde Bu hem Süleymanpaşa ekonomisini hem de Hayrabolu ekonomisini çok ciddi anlamda diri tutacaktır.

TARIMA DAYALI SANAYİ HAYRABOLU EKONOMİSİNİN KALKINDIRACAK

Altayoğlu: Hayrabolu'nun tabii ekonomisi daha çok ticareti, tarım ve tarım dayalı, tarıma dayalı sanayi ile bağlantılı, özellikle tarım makinaları, tarımsal ürünler, tarımsal ürünlerin işlenmesi ve ciddi anlamda bir tarımsal üretim. Özellikle ayçiçeği, buğday, mısır ve son yıllarda çeltik üretimi de ilçemizde hızla giderek artıyor. Bu anlamda bu tarımsal ekonomimizi katma değerini daha fazla arttırma hedefimiz var. Yurt içinde yurtdışında olacak yeni fuarlara, organizasyonlara, üyelerimize, bunlarla ilgili organizasyonlar yapacağız. Yenilikleri ve gelişmeleri daha hızlı takip edebilecek şek etkinliklere katılmak istiyoruz. Yine ilçemizde tarımın ve tarıma dayalı sanayimizin ön plana çıkması için gerekli olan her türlü organizasyonda her ticaret sanayisi olarak üzerinde duracağız. Bunlarda çalışmalar yaparak ilçemizin ekonomisini daha fazla ileriye götürmek için bütün çalışma arkadaşlarımızla beraber mücadele edeceğiz.