TEKİRDAĞ GELECEĞİ PARLAK 10 İLDEN BİRİSİ
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Trakya’daki yerel basın temsilcileriyle online konferans üzerinden bir araya geldi.
Zoom üzerinden, Youtube’da gerçekleştirilen canlı yayında, Trakya’nın yerel basın temsilcileri ile bir araya gelen Davutoğlu, Tekirdağ, Trakya ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.
İlk defa bir parti genel başkanı online olarak yerel gazete temsilcileri ile bir araya gelmesi açısından da toplantı, Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor.
Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı koordinatörlüğünde zoom programı üzerinden Youtube’da gerçekleştirilen yayında Davutoğlu, Tekirdağ’ın ve Trakya’nın stratejik önemine vurgu yaptı.
Trakya’nın Avrupa’ya açılan kapı olduğunun altını çizen Davutoğlu, “Ben her zaman Avrupa vizyonuna inanmış bir insanım. Trakya, özellikle Tekirdağ, ülkemizin Avrupa’ya entegre olması konusunda, çok önemli bir konuma sahip. Avrupa Birliği ile ilişkiler gelişmiş bir Trakya ve gelişmiş bir Tekirdağ üzerinden olabilir. Örneğin, Dışişleri Bakanıyken, Selanik Belediye Başkanı ile görüştüğümde İstanbul’dan Selanik’e hızlı tren projesini gündeme getirmiştim. Eğer bu olmuş olsaydı, Türkiye’nin hem Batı Trakya’dan geçen ve soydaşlarımızı bize bağlayan hem de Selanik limanı ile İstanbul ve İzmir limanlarını birbirine bağlayan bir hat oluşturmuş olacaktık. Aynı şekilde Bulgaristan ile ilişkilerimizde de hep Trakya eksenli olarak düşündük. Ben Tekirdağ’ı bu anlamda Trakya’nın lokomotif ili olarak görüyorum. Edirne tarihi bir başkent ancak sınırlarımız Edirne’ye kadar gerilediği için, Edirne interlandını kaybetti. Rumeli’nin merkeziyken Edirne, Türkiye’nin sınır şehri haline geldi.
Kırklareli’de sınır şehri ve görece liman şehri olmadığı için Tekirdağ aslında Trakya’nın bir lokomotifi konumunda. Aynı anda hem Karadeniz hem de Marmara’da ve Çanakkale üzerinden de Ege’ye açılma potansiyeli olduğu için Tekirdağ’ı her zaman Türkiye’nin deniz ve karayolları bağlantı ulaşım üssü olarak değerlendirdim. Ve Tekirdağ’ı bir lojistik merkezi olarak gördüm. İstanbul’un lojistik yükünü Tekirdağ’a taşımanın doğru olduğu kanaatindeyim. Organize Sanayi Bölgelerinin Tekirdağ ve civarındaki altyapısının Ar-Ge ve Teknolojik merkezler haline dönüştürme projemiz vardı. Halen bu düşünceyi taşıyorum. Tekirdağ’ın bu anlamda hem İstanbul’u tamamlayıcı özelliği var. Aynı zamanda Trakya ve Balkanlar’ı denizlere taşıma özelliği var. Bu anlamda Türkiye’de geleceği parlak on ilden birisi Tekirdağ’dır. Bunun yanında Trakya’nın öylesine güçlü bir tarım altyapısı var ki, bugün organik tarım alanında dünyada büyük atılımlar yapılırken, tarım teknolojileri alanında büyük atılımlar yapılırken çok az şehir aynı anda hem tarım hem de sanayi yapılmasına uygun lojistik alanlara sahiptir. Trakya ve Tekirdağ bu şanslı lojistik bölgelerden biri. Tekirdağ’da bunların hepsi var. Bir gün iktidar nasip olursa Tekirdağ’ı ve Trakya’yı sanayi, tarım ve lojistik üs haline dönüştüreceğiz” dedi.
Gelecek Partisi’nin tüm Türkiye’yi kucakladığını vurgulayan Davutoğlu, “Partimizde Türkiye’nin her yerinden temsilciler var. Gelecek Partisi olarak tüm Türkiye’yi kucaklıyoruz. Trakya bölgemizden de partimizde temsilciler var. Parti yönetim kurulumumuzda Ahmet Akçay, Kırklareli Eski Milletvekili Şenol Gürşan, Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Recep Varol ayrıca İstanbul’da ikamet eden ama Rumeli ve özellikle Trakya kökenli çok sayıda yol arkadaşımız var. Diğer bölgelerden de partimizde çok sayıda temsilci var. Cumhuriyet tarihi boyunca kurulmuş en geniş kapsamlı parti biziz” ifadelerini kullandı.
Gelecek Partisi olarak Trakya’da ciddi bir oy potansiyellerinin olduğunu belirten Davutoğlu, “Anketlerde yazan sayılara hiç itibar etmeyin. Bugünkü oluşan korku ortamında, kimse kime oy vereceğini açıkça dile getirmiyor. Her şey seçim günü belli olur. Ben halkın arasına girer ve zemin yoklarım. Biz bir senedir halkın arasındayız. Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanımız Recep Nişancı’ya çok teşekkür ediyorum. Bana göre Tekirdağ’da ve Trakya’da çok kuvvetli bir altyapımız var. Bize göre Trakya’da çok güçlü bir oy potansiyelimiz var” dedi.
Trakya’nın tamamını gözeten bir çevre düzenlemesine ihtiyaç var. Trakya o kadar verimli topraklara sahip ki, Meriç Nehri’nden İstanbul Boğazı’na kadar düşünebiliriz. Bunun yanında Tekirdağ, Çorlu ve Lüleburgaz ekseninde bir sanayileşmede söz konusu. Türkiye’nin en önemli sorunu, tarım alanları ile sanayi alanlarının iç içe geçmesi ile tarım alanlarının tahrip edilmesi. Bunun çözümü için, tarım alanlarının tanzimini yapmak ve tarım alanlarındaki üretimin kalitesini arttırmamız gerekiyor. Böylece yerleşik tarım nüfusunu da korur ve nüfusun dağılmasını engellemiş oluruz” şeklinde konuştu.
Gündemde olan yeni anayasa çalışmaları ile ilgili de konuşan Davutoğlu, şunları söyledi: “Mevcut Anayasa darbe anayasasıdır. Sivil, özgürlükçü ve çağın gerekliliğine uygun yeni bir anayasa şarttır. Ancak bu anayasa mevcut düzenle değil, güçlendirilmiş parlamenter sistemle ve katılımcı bir şekilde mümkün olur. Gelecek Partisi olarak bizde bu konu hakkında ciddi çalışmalar yapıyoruz”
Basının tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de kamusal alanda çok önemli bir yeri olduğunun altını çizen Davutoğlu, “Basın, düşünce ve ifade özgürlüğü, yasalar ile koruma altına alınmalı. Gelecek Partisi’nin iktidarında basın sansürü olmayacak” dedi.
Zoom programı üzerinden Youtube’da gerçekleştirilen canlı yayının Türkiye’nin her bölgesinde yapılacağı kaydedildi.