TEKİRDAĞ TURİZMİNİN NASIL GELİŞECEĞİNİ AÇIKLADI

TEKİRDAĞ TURİZMİNİN NASIL GELİŞECEĞİNİ AÇIKLADI
Tekirdağ Turizm ve Tanıtma Derneği Başkan Yardımcısı Fahrettin Özzade, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası ile ilgili açıklamalarda bulundu.Tekirdağ’ın turizm potansiyelinin açığa çıkartılması...

Tekirdağ Turizm ve Tanıtma Derneği Başkan Yardımcısı Fahrettin Özzade, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tekirdağ’ın turizm potansiyelinin açığa çıkartılması gerektiğini söyleyen Tekirdağ Turizm ve Tanıtma Derneği Başkan Yardımcısı Fahrettin Özzade; “Marmaranın incisi Tekirdağ’ımız vergi tahsilatında ilk sıralarda yer alırken, devlet yatırımları almada son sıralarda yer almaktadır. Dolayısıyla şehrimiz turizmden nasibini alamamaktadır. “diye konuştu.

Turizm sezonunun başlamasından dolayı her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm haftası iki yıldır Covid salgını nedeniyle kutlanamıyordu.

Bu yıl salgının azalması nedeniyle kontrollü de olsa ülkemiz için iyi bir sezon olmasını temenni eden Tekirdağ Turizm ve Tanıtma Derneği Başkan Yardımcısı Fahrettin Özzade, Tekirdağ’ın turizminin nasıl geliştirilebileceği konusunda açıklamalarda bulundu.

Tekirdağ’ın kent kimliği kazanması gerektiğini söyleyen Özzade; “Turizmin rengi, dili, dini ve ırkı olmadığı unutulmamalı, bütünü birleştirici bir parça olduğu daima hatırlanmalıdır. Bu amaçla her yıl 15-22 Nisan haftası Dünyada Turizm haftası olarak kutlanır. Pandemi nedeniyle kontrollü de olsa bu sene hem ülkemiz,hem de şehrimiz için iyi ve bereketli bir sezon olması dileklerimle Tekirdağlı hemşehrilerimizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Marmaranın incisi Tekirdağ’ımız vergi tahsilatında ilk sıralarda yer alırken, devlet yatırımları almada son sıralarda yer almaktadır. Dolayısıyla şehrimiz turizmden nasibini alamamaktadır. Anadolu’nun çeşitli şehirlerine düzenlenen Turizm Rotalarına benzer programlar şehrimiz için neden düzenlenmesin? Kentimizin zengin tarihi ve kültürel varlıkları yapılacak yatırımlarla Turizme kazandırılabilir. Yeter ki, mülki amirler, yerel yöneticiler ve siyasilerimiz birlik ve beraberlik içinde taşın altına ellerini koymak istesinler. Ben mevcut yöneticilerimizin bu duyarlılığı göstereceklerine yürekten inanıyorum. Devletimizin, milletimizin kalkınması için yıllarca bacasız sanayi diye sarıldığımız turizmin kıymetini ve önemini pandemi döneminde bir kez daha anlamış olduk. “dedi.

Tekirdağ’da turizmin geliştirilmesi için önerilerini sıralayan Tekirdağ Turizm ve Tanıtma Derneği Başkan Yardımcısı Fahrettin Özzade; Tekirdağ'mızın kent kimliği kazanmasında esnafımızın ve vatandaşlarımızın Turizm pastasından payını alması için öncelikle aşağıdaki yatırımların ve projelerin hayata geçirilmesi büyük önem arz etmektedir.

1-Çanakkale savaşları Tekirdağ'dan başlar. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 57.Alayı Tekirdağ'da kurmuştur.57.Alay müzesi mutlaka yapılmalıdır.

2-Büyükşehirlerin cazibe merkezleri olan Kent Müzeleri mutlaka yapılmalıdır. (Eskişehir, Gaziantep, Antakya,Kars gibi)

3-Üniversitemiz ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Tarım Müzesi açılmalıdır.

4-Marmarareğlisi’ndeki Antik Roma kenti Perinthos Turizme kazandırılmalıdır.

5-Karaevli höyüğü Heranın Kenti Trak Antik yerleşim yeri kazıları tamamlanmalıdır.

6-Sahil yolu projesi bir an önce hayata geçirilmelidir.

7-İstanbul-Tekirdağ arasında deniz seferleri konulmalıdır.

8-Yamaç paraşütü ve doğa turizmin tanıtımı Yerel yöneticiler tarafından yapılmalıdır. (Uçmakdere)                         9-Yat Limanı artık yapılmalıdır.(Şehir Dışına)

10-Kiraz festivali Uluslararası boyutta yapılmalıdır.(Kiraz yetiştiricileri, Belediyeler ve Kalkınma Ajansı tarafından teşvik edilmelidir.)

11-Tarihi evler restore edilerek turizme kazandırılabilir.

12-Havalimanı (Uluslararasına açılmalıdır.)

13- İkinci bir devlet üniversitesi açılmalıdır.

14-Özel üniversitelerin kentimize yatırım yapmaları teşvik edilmelidir. “şeklinde konuştu.