Balıkesir'de 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı ve Sergi Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Balıkesir'de 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı ve Sergi Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
Balıkesir'de düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitleri anma programı ve "15 Temmuz Milletin Zaferi" temalı fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü.

Balıkesir’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında anma programı düzenlendi.

Balıkesir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anıldı

Program, Balıkesir Şehitliği’nde başladı ve Şehitlik Özel Defteri’nin imzalanması ile Kuran-ı Kerim Tilaveti ve duaların yapılmasıyla devam etti. Protokol üyeleri, şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı ve şehit aileleriyle yakından ilgilendi. Programın sonunda protokol üyeleri ve şehit aileleri, şehitliğin önünde aile fotoğrafı çektirdi.

Etkinliklerin bir parçası olarak Kuva-yi Milliye Müzesi bahçesinde "15 Temmuz Milletin Zaferi" temalı fotoğraf sergisi açıldı. Serginin açılışını Vali Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman ve Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş yaptı. Sergi, hain darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak amacıyla düzenlendi.

Ayrıca, etkinlikler çerçevesinde Balıkesir Valiliği himayesinde kamu kurumlarının katılımıyla araç konvoyu gerçekleştirildi. İstasyon arkasındaki yeni yol üzerinden başlayan konvoyda Türk bayrakları ve şehitlerin fotoğraflarıyla süslenen araçlar, sirenler eşliğinde kent merkezinde dolaştı. Vatandaşlar da konvoya yoğun ilgi gösterdi.