Bursa'da Cinayet Davasında Karar

Bursa'da Cinayet Davasında Karar
Bursa'da bir kişinin silahla öldürülmesiyle ilgili davada karar açıklandı. Umut Ö. ve Mert Ö. kardeşler müebbet hapis cezasına çarptırılırken, ruhsatsız silah taşımaktan da ek ceza aldılar.

Bursa'da tartıştıkları kişiyi silahla öldürdükleri iddiasıyla 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

Bursa'da 2 Sanık Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı

6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Umut Ö. ve Mert Ö., maktul Bayram Dalkıran'ın yakınları ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı, önceki celse verdiği mütalaayı tekrarladı.

Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan tutuksuz sanıklar Mehmet Ö, Yiğit Ö, Can Ö. ve Ahmetcan Ö, mütalaa doğrultusunda beraat talebinde bulundu. Olay günü kötü bir şey yaşanmasın diye havaya ateş ettiğini iddia eden Mert Ö. de beraatini talep etti. Babalarına hakaret edildiği için havaya ateş ettiklerini ileri süren Umut Ö. ise "Keşke böyle bir şey olmasaydı. Çok pişmanım." dedi.

Mahkeme heyeti, Umut Ö. ve Mert Ö.'yü "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis, "ruhsatsız silah taşımak" suçundan ise 1 yıl hapis ve para cezasına mahkum etti. Umut Ö.'nün 1 yıllık hapis cezası için hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Diğer 4 sanığın beraatine hükmedilirken, firari durumda bulunan sanık Mehmetcan Ö.'nün dosyasının ayrılmasına karar verildi.