Edirne'de 10 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Edirne'de 10 Düzensiz Göçmen Yakalandı
Edirne'nin Üyüklütatar köyünde yapılan denetimlerde 10 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Edirne'de güvenlik güçlerinin yaptığı açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, düzensiz göçü engellemek için Üyüklütatar köyünde denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda yapılan son operasyonda, 10 düzensiz göçmenin yakalandığı belirtildi.

Düzensiz Göçe Karşı Son Operasyonda 10 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Göçmenlerin yasa dışı yollarla ülkeye giriş yaptıklarının tespit edildiği operasyonda, jandarma ekipleri hızla harekete geçerek göçmenleri yakaladı. Yakalanan göçmenlerin hangi ülkelere ait oldukları ve yolculuklarıyla ilgili detaylı bilgiler ise açıklanmadı.

Edirne Valiliği yetkilileri, düzensiz göçle mücadele kapsamında jandarma ekiplerinin bölgedeki denetimlerini sıklaştırdıklarını ve bu tür operasyonların devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, yakalanan göçmenlerin sağlık kontrolleri ve diğer işlemlerinin tamamlanmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildiği ifade edildi.

Türkiye, coğrafi konumu nedeniyle sıklıkla düzensiz göçmenlerin geçiş yaptığı bir ülke olarak biliniyor. Bu nedenle sınır bölgelerinde yapılan denetimler önem arz ediyor ve güvenlik güçleri tarafından sıkı bir şekilde takip ediliyor.