İstanbul'da 10 Ton Kaçak Sigara Tütünü ve 5 Milyon Makaron Ele Geçirildi

İstanbul'da 10 Ton Kaçak Sigara Tütünü ve 5 Milyon Makaron Ele Geçirildi
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Pendik'te kaçak sigara imalatı yapılan yerlere baskın düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyon kapsamında Pendik ilçesinde kaçak sigara tütünü ve boş makaronların piyasaya sürülmesini önlemek amacıyla kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi.

İstanbul Pendik'te Kaçak Sigara Tütünü Operasyonu

Pendik'te kiralanan iş yerleri, depo ve ikametlerin sığınaklarının sigara imalat atölyelerine dönüştürüldüğünü belirleyen ekipler, burada kaçak yollarla temin edilen boş makaronların makinelerle doldurularak sigara haline getirildiğini ve bakkal, market, tekel bayisi gibi iş yerlerine satıldığını tespit etti.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından Pendik'te eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, iş yeri, ikamet, 4 depo ve 2 araçta yapılan aramalarda 10 ton sigara tütünü, 5 milyon 670 bin boş makaron, 90 bin dolu makaron, 12 bin 500 sigara kağıdı, 1400 TADAB bandrolü ve 6 sigara dolum makinesi ele geçirildi. Operasyonda bir şüpheli gözaltına alınarak emniyete götürüldü.