Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Sert Mücadeleler

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Sert Mücadeleler
663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık birinci turu tamamlandı. 8 pehlivan, çekişmeli müsabakalardan galip ayrılarak üst tura yükseldi.

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanlık birinci turu tamamlandı ve rakiplerini yenen 8 pehlivan üst tura yükseldi. Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleşen mücadelelerde, dördüncü torbayı oluşturan pehlivanlar ile ön elemeden gelen pehlivanlar arasında çekişmeli eşleşmeler yaşandı. Güreşçilerin seyirciye takdim edilmesinin ardından 16 isim çayıra çıkarken, diğerleri ise ayrıldı.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Başpehlivanlık Birinci Turu Tamamlandı

En dikkat çekici maçlardan biri Cengizhan Şimşek ile Faruk Akkoyun arasında oldu. Müsabakada sertlikten dolayı sık sık ara verilirken, her iki pehlivana da hakemler tarafından sarı kart gösterildi. Faruk Akkoyun'a iki ihtar verilirken, maç normal sürede yenişme olmadığı için puanlama ile sonuçlandı ve Akkoyun, çapraz sarma tekniği ile rakibini yenerek galip geldi.

Kürşat Şevki Korkmaz, Seçkin Duman, Faruk Akkoyun, Yunus Emre Yaman, Recep Taslak, Feyzullah Aktürk, Hamza Özkaradeniz ve Hasan Cengiz gibi güreşçiler, bir üst tura çıkmayı başaran isimler oldu. İkinci tur eşleşmeleri için ise birinci ve dördüncü torbalar ile ikinci ve üçüncü torbalar arasında kura çekimi yapılacak.