Motor Arızası Nedeniyle Sürüklenen Lastik Bottaki 31 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı

Motor Arızası Nedeniyle Sürüklenen Lastik Bottaki 31 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı
Ayvalık açıklarında motor arızası nedeniyle sürüklenen lastik bottaki 31 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi açıklarında, motor arızası nedeniyle sürüklenen bir lastik bot üzerindeki 31 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Balıkesir Ayvalık İlçesinde 31 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı

Ayvalık açıklarında bir lastik botta bir grup düzensiz göçmenin olduğu ihbarı alındıktan sonra, Sahil Güvenlik Komutanlığı hızlı bir şekilde harekete geçti. Sahil Güvenlik botu "KB-4510" ile bölgeye ulaşan ekipler, zor durumda olan lastik bottaki 16'sı çocuk toplam 31 göçmeni güvenli bir şekilde karaya çıkardı.

Düzensiz göçmenlerin, yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası'na gitmeye çalıştıkları tespit edildi. Kurtarılan göçmenler, sağlık kontrolleri ve diğer işlemler için Ayvalık’taki sağlık ekipleri tarafından gözlem altına alındıktan sonra, ilgili işlemlerinin yapılması amacıyla İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve göçmenlerin durumlarıyla ilgili gerekli adımlar atıldı.